Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2020 18:31 - СМЪРТТА НЕ ТРЯБВА ДА НИ ПЛАШИ!
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.05.2020 15:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички, на които им е отредено да бъдат жители на планетата Земя, задължително минават през два основни прага - Раждането и Смъртта. Раждането се посреща с радостни вълнения и със светли надежди. Майката се дарява с внимание, с цветя и с обич, а дошлият нов човек поема своя път, понесен от нескончаемия поток на дните към своето неизвестно бъдеще...
Смъртта също води към Неизвестното, от което хората изпитват страх и изпращат близките си до гроба с голяма скръб, с много сълзи и душевна болка. Така е. Но така ли трябва да бъде?!? Трябва ли да се радваме и да се веселим, когато се е родил нов човек, без да знаем какво цвете ще разцъфне, или какво чудовище ще порастне! И защо забравяме Страданието - неотменимата проверка на душевната ни същност, за която идваме на тази Земя? Страданието, с което плащаме за минали - предишни грехове и чрез което си отиваме пречистени.    
Траките, населявали Балканите, несъмнено са били прави: оплаквайки новороденото, те са се подготвяли предварително за очакващите го страдания и възможно най-тежка съдба. Прави са били и когато са се веселяли след смъртта на близките си, защото страданието е свършило - Мъдрост, която или им била подшушната, или е резултат на прозрение - поглед в Невидимото... История и Нрави!! Минало и Настояще Сега човек има възможност да преоцени моралните стойности, ценността и същността на земния живот, още повече след като има неоспорими доказателства за прераждането, безмъртието на душата и живот след смъртта. Необходимо ни е малко по-вглъбено съзерцание в явленията и в поведението на Природата, за да открием вездесъщия почерк на Всеможещия и Всемогъщ Творец, създал една прекрасна среда за развитие и усъвършенстване на човешката душа, осигуряващи й възвисяване и доближавне до Неговите сияйни селения.    
Но Той е създл също така и Сатаната - инструментът, с който се проверява устойчивостта на душата пред съблазните на плътта, с която е облечена и която след физическата смърт остава на Земята, като износена и ненужна дреха, но за която и с която приживе са се вършили добрини или ужасяващи злини!...
Кратък е престоят ни на Земята. А колко добри дела можем да извършим пре
з това време! Но само ако не забравяме, че именно за това сме дошли и именно за това ще даваме отчет, когато минем през ПОСЛЕДНИЯ ПРАГ. А сторим ли го, не ще изпитваме страх от Смъртта. И това е така, защото всяко извършено добро дело е сила, която обезсилва властта на Сатаната и ни освобождава от грешната земност и ни води в посока към НУЖНОТО ТЪРЖЕСТВО НА ДОБРОТО. ЧОВЕК ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕ ЧОВЕК.  Прозрението води Човека към възвисяване на духа, с което стигнал до финала на земното си страдание ще посрещне Смъртта без страх, защото ще знае, че ДУШАТА СЛЕД СМЪРТТА НА ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО НЕ УМИРА, А ПОЕМА ПЪТЯ КЪМ ИЗВЕЧНАТА СИ СЪЩНОСТ, ДАДЕНА ОТ ВЕЛИКИЯ ТВОРЕЦ. СМЪРТТА НЕ ТРЯБВА ДА НИ ПЛАШИ!
 
Харалан НЕДЕВ


image


 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9537214
Постинги: 1413
Коментари: 8409
Гласове: 27060
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930