Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2021 10:56 - 80 години от вероломното нападение на нацистка Германия срещу Съветска Русия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3011 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 22.06.2021 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да знаем и пом­ним, за да не се пов­тори

През нощта на 21 срещу 22 юни 1941 г., точно преди 80 години, нацис­тка Гер­мания вероломно напада Съвет­с­кия съюз. С това бе дадено началото на най-кръвопролитната част от най-жестоката война в историята. Рус­кият народ и народите на тогаваш­ния Съвет­ски съюз дадоха 27 милиона жер­тви на бой­ното поле и в тила, показаха чудеса на героизма, пат­риотизма и себеот­рицанието. Положиха и началото на края на нацизма, защото с бой­ната мощ и човеш­ката жер­т­воготов­ност на рус­кия народ бе нанесен реал­ният, смър­тонос­ният удар срещу фашизма! Пок­лон пред паметта на жер­т­вите, пред героизма на един велик и брат­ски за нас народ!

Хит­лерис­т­ката агресия, която не пощади никого, даде ценен урок, който е валиден и днес – само с обединени сили може злото да бъде прекър­шено! Тогава великите сили СССР, САЩ и Великоб­ритания над­мог­наха идеологичес­ките си раз­личия и сключиха съюз срещу Хит­лер и оста Рим-Берлин-Токио. Героични са делата и на национал­ните съп­ротивителни движения в поробените от нацис­тите дър­жави, включително и в Бъл­гария. Те измиха срама, наложен от продажни и марионетни профашис­тки правител­с­тва и елити. Пок­лон и пред героите на антифашис­т­ката съп­ротива!

И днеш­ният, вече отново многополюсен, свят изис­ква общи и коор­динирани дейс­т­вия срещу неговите нови предиз­викател­с­тва – тероризъм, без­кон­т­ролна миг­рация, нар­кот­рафик и прес­тъп­ност, пан­демии, бед­ност и дик­тат на тран­с­национал­ните монополи. Мирът и сът­руд­ничес­т­вото днес нямат алтер­натива! Дано след срещата Путин-Байдън в Женева светът да е нап­равил крачка към градив­ния диалог и уважението на национал­ния суверенитет на отдел­ните дър­жави.

Важен урок от Великата отечес­т­вена война и трагич­ните събития отп­реди осем десетилетия е, че ако не искаш историята да се пов­тори, трябва да научиш уроците й. Уви, яст­ребите на новата Студена война и професионал­ните русофоби във Вашин­г­тон и Брюк­сел не са научили този урок. Отв­ратителна гавра с паметта на милионите руски мъже и жени е опитът да се фал­шифицира историята, да се припише на СССР колаборация с фашизма и вина за вой­ната. Историчес­ките факти говорят точно обрат­ното, в Мюн­хен именно Западът коленичи в сговор с Хит­лер и удов­лет­вори неговите претен­ции. Изк­ривяването на истината за фашизма е рав­носилно на негова реабилитация. Уви, това правят малоб­ройни, предимно платени, русофоб­ски клакьори даже в страни като Бъл­гария, въп­реки че с Русия ни свър­зва вековно брат­с­тво, обща вяра, обща азбука, Освобож­дението ни от осман­ско иго и от фашис­тка власт. Но огром­ното мнозин­с­тво от бъл­гар­с­кия народ питае дъл­боко уважение и брат­ски чув­с­тва към Русия и рус­кия народ, помни и уважава жер­т­вите, дадени за свободата на Европа. Наш дълг е да предадем тази емоция на младите. Нес­лучайно в Русия това е Ден на паметта и скръбта. Защото на 22 юни е важно да знаем и да пом­ним!

Проф. Свет­лана Шарен­кова 



Гласувай:
9



1. zaw12929 - Нападнати сме всички- не от войска, ...
25.06.2021 13:16
Нападнати сме всички- не от войска, а от вирус- война без правила.
Като дете видях самолетите и после керванът от Русия към Запада- поток от каруци и пешаци- незабравима гледка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821328
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031