Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2018 16:27 - Любовта е най-топлото и истинското чувство, което прави човека могъщ!
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 1576 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една притча за силата на Любовта и нейните опорни точки.

image

Любовта и Раздялата седели в един парк и си говорели. Изведнъж съзрели млади влюбени, които се прегръщат. Това не се харесало на Раздялата и тя се обзаложила с Любовта, че ще ги раздели. Тогава Любовта рекла:

- Добре, стори, каквото искаш, но ми дай шанс и аз да направя едно последно усилие.

Раздялата приела уговорката и Любовта се приближила към двойката. Тя ги докоснала и видяла, че в погледа им гори пламъче. Върнала се при своята познайница и казала:

- Добре, ти си на ход!

- Грешиш! Сега действията ми ще бъдат безсмислени, тъй като техните сърца са обзети от любов. По-късно ще ги споходя.

Така и станало. След време Раздялата потърсила някогашните млади влюбени. Открила ги в къща, пълна с деца. Това я обнадеждило и тя решила да влезе в дома на семейството. Когато погледнала обитателите на дома, в очите им тя видяла Благодарността. Изненадала се неприятно и решила да дойде друг ден.

Изтъркулили се годините. И ето Раздялата пак се появила на вратата на същия дом. Още от улицата тя можела да дочуе детския смях. Бащата тъкмо се бил прибирал от работа, а майката все още не можела да успокои палавите деца. Цялата напрегната атмосфера накарала Раздялата да си помисли, че този път ще успее с пъкления си план. Тя погледнала в очите на двамата родители. За нейна изненада този път там се криели Уважението и Разбирането. И сега злосторницата се отчаяла и си заминала.

Не след дълго Раздялата пак се озовала в дома. Децата вече били големи и отговорни хора. Родителите им изглеждали уморени и сериозни. Поглеждайки в очите им обаче, Раздялата открила Доверие и това не ѝ се харесало.
След няколко години тя отново се появила в дома на семейството. Тук обаче я очаквала измъчена възрастна жена и внуци. Зарадвала се Раздялата. Време било да изпълни своята мисия! Понечила зложелателката да надзърне в погледа на старицата, но тя тутакси излязла навън. Раздялата побегнала след жената. Тя стигнала до близкото гробище, където спряла пред един гроб. Там лежал нейният спътник в живота.

- Ех, не можах да свърша работата си. Времето ме изпревари! - въздъхнала Раздялата.

Тогава тя все пак успяла да погледне старицата в очите. В очите ѝ се таял Споменът. Той напомнял и за Любовта, за Благодарността,  за Уважението,  за Разбирането и за Доверието…
image




Гласувай:
4



1. tota - Чудесна притча, Феичка!
15.09.2018 21:58
"- Ех, не можах да свърша работата си. Времето ме изпревари! - въздъхнала Раздялата.

Тогава тя все пак успяла да погледне старицата в очите. В очите ѝ се таял Споменът. Той напомнял и за Любовта, за Благодарността, за Уважението, за Разбирането и за Доверието…"
Ако човек се е докоснал до всичко това, значи пълноценно е живял и изминал с достойнство житейския си път. Доброто да е с теб, Феичка!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления, Фея!
07.11.2018 13:54
Души, които носят тези ценности в сърцата си, са неподвластни на житейските превратности. Те винаги остават верни на себе си и на избрания от тях житейски път.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9493706
Постинги: 1410
Коментари: 8408
Гласове: 27050
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031