Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2016 11:40 - Животът продължава
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 2010 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

"Хората не умират внезапно. Смъртта не е събитие. Дори в случаите на инфаркт и автомобилна катастрофа скоропостижна смърт няма. След като сърцето спре да бие, животът продължава. Убеден съм в това. Хората са го знаели още преди векове. Бдели са над тялото девет дена преди да го погребат - за всеки случай. Някогашните хора са се страхували да не бъдат заровени живи. Смъртта не е краят, както се твърди. Тя е безкраят. На всички им се иска да вярват, че смъртта е бърза, защото изпитват дълбок, неописуем страх от умирането. В интерес на истината обаче смъртта си играе с нас, шикалкави, мотае се, държи се несериозно, самопочиства се. С метла и лопата. С препарат. С голям жълт парцал."
  из Тромпет от Джаки Кей

image

"Да приемеш неизбежната тъга.
Да се съгласиш с трагичното в съществуванието.
Да не се настройваш срещу и да отричаш живота.
Да спреш да го мечтаеш различен от това, което е той.
Да се слееш с действителността. Каквато и да е тя.
Ти ми даряваш мъдростта да казвам "да". Причудливо е това "да", когато моето време и моето интелектуално възпитание, както и всички наши идеологии, ни дават илюзията, че ставаме силни като се противопоставяме с " не".
Тази вечер си простих.
Простих си, че нямам силата да променя света. Простих си, че не мога да се меря с природата, когато тя ни руши. Простих си, че единственото ми оръжие е състраданието.
Тази вечер си простих, че съм човек.
Благодаря ти."

из Моят живот с Моцарт от Ерик-Еманюел Шмит

image

"Няма митница. Никъде. Животът е голям, свободен и забавен. Животът е чуден. Има вятър, има сълзи, има целувки, има лудории, има завист, има угризения. Животът е ... далеч.
Но животът беше много близо. Препоръчвам ви го силно. И най - вече повярвайте ми, повярвайте ми, ако можете, смейте се! Смейте се много, защото ако има дар, който е по- скъпоценен от всички останали, това е именно този: смехът!"


из Скъпа Сара Бернар от Франсоаз Саган

image





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. feq - Обичай себе си!
07.08.2016 13:47
Няма значение какво говорят другите за теб. Важното е какво ти казваш за себе си. Не се интересувай от преценката на другите, когато знаеш, че постъпваш правилно. Можеш да правиш каквото пожелаеш, стига то да е правилно според твоето съзнание и твоето сърце. Никога не се срамувай да правиш това, което е правилно; когато вземеш решение какво е добро за теб, придържай се към него. И за бога, никога не се поддавай на дребнавия навик да измерваш собствената си стойност, като я претегляш спрямо чуждата. Както казваше Йоги Раман: „всяка секунда, прекарана в мисли за нечий чужди мечти, отнема секунда от собствените ти мечти“.
цитирай
2. tota - Преграсно!
08.08.2016 22:06
Поздрави, Феичка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9525134
Постинги: 1412
Коментари: 8409
Гласове: 27058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930