Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2016 19:28 - Какво най-много искат жените?
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 2043 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Всяко малко момиче мечтае да бъде принцеса. Всяка тийнейджърка иска да е красива като кукла Барби. Всяка девойка мечтае да бъде модел или манекенка. Всяка жена желае да е ухажвана като Мерилин Монро. Всяка зряла и мъдра жена се надява да има сплотено семейство и разумен, грижовен съпруг. Всяка възрастна жена желае да отгледа внуци и правнуци и да има спокойни старини...

Мечтите и желанията на жените се променят според възрастта им. А отговора на въпроса: "Какво най-много искат жените?" ще откриете в края на тази приказка...

*  *  *
Живял някога един крал. Веднъж попаднал в плен на своите най-големи врагове, които му поставили интересно условие, за да се спаси:

- Има само един начин да избегнеш смъртта. Трябва да намериш правилния отговор на един въпрос. Но тъй като той е изключително труден, ще ти дадем една година да намериш отговора. Сега ще те пуснем, но ако не се справиш със задачата, ще бъдеш посечен. И така, въпросът е: Какво най-много искат жените?

Върнал се кралят в своето кралство, разпитал всички жени там, но никоя не успяла да му даде смислен отговор. Вече се бил отчаял, когато един старец го посъветвал:

- Иди в старата гора и потърси вещицата, която живее там. Тя знае отговора, но те предупреждавам, че ще ти поиска много висока отплата.

Отишъл при вещицата и тя му казала:
- Да, зная отговора, но ако искаш и ти да го научиш, ще трябва да се ожениш за мен.

Погледнал кралят вещицата – стара, грозна, гърбава, мръсна, дрипава... и си помислил: „Не, по-добре да умра!"
Но след като размислил и се посъветвал със своите рицари, кралят решил, че е по-добре да направи тази жертва, за да спаси живота си и кралството си.

Върнал се отново при вещицата, а тя като чула решението му да се ожени за нея, му открила отговора:

- Жените, - казала тя - най-много от всичко искат сами да управляват живота си и да не им се пречи на свободата.

Това бил верният отговор и кралят спасил живота си, но трябвало да плати ужасната цена.

Вдигнали сватба и редом до краля застанала ужасната вещица. Но той, като истински рицар нито веднъж не показал своята неприязън и отвращение към бъдещата си жена.

Дошла първата брачна нощ, но когато кралят влязъл в спалнята, неочаквано видял в леглото прекрасна млада девойка, а от вещицата нямало и следа.

- Какво става тук? - попитал той, а девойката отговорила:
- Задето се ожени за мен и ме търпя на сватбата, ще ти направя подарък - половината денонощие ще бъда вещица, а половината - девойка. Остава ти да избереш кога да съм вещица - през деня или през нощта?

Замислил се кралят. Какво да избере? Да го виждат през деня заедно с красивата девойка, а през нощта да трябва да спи с вещица, или обратното? Но след като мислил дълго, изведнъж казал:

- Оставям на теб да избереш кога каква да бъдеш.

Усмихнала се девойката и рекла:
- Затова, че зачете волята ми и ми даде свободата да избера каква да бъда, ще ти дам още една награда. Оттук нататък винаги ще бъда тази девойка, която сега стои пред теб.

И живeли щастливо до дълбоки старини.

image






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuschel - От моя дълъг опит с жените съм раз...
04.02.2016 21:49
От моя дълъг опит с жените съм разбрал едно - ако една жена те обича, можеш да я оставиш абсолютно свободна. Няма никаква опасност да ти измени или да те изостави. Ако не те обича, дори вързана с вериги, не можеш да я задържиш.
За да е твоя, трябва да спечелиш обичта и доверието и. А това става бавно, за години и с безброй проверки.
И още нещо. Успешен мъж е тоя, чиято жена на смъртния му одър би казала: "Ако сега съм млада и трябва да се омъжвам, отново бих избрала тебе".
цитирай
2. stariatb - Разбрах поуката!
05.02.2016 00:03
Жените искат, те да вземат решенията за своя живот и живота на хората около себе си, защото знаят, че освен всичко друго, са и по-умни от мъжете, което мъжете не винаги осъзнават.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9522873
Постинги: 1411
Коментари: 8409
Гласове: 27057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930