Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 11:55 - Една възможна политическа реалност
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 4553 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българската "Желязна лейди"
(сага за една жена, бъдещ премиер)   ТЯ е преминала 50-те. Има семейство: съпруг с високи доходи, две деца ( успешно женени), две малки внучета. Живеят всички в голяма къща с басейн, в най-богатият квартал на столицата с куче пазач, котка и кученце – домашни любимци, всички глезотии, за които може да се сетите. Имат пазач на имота, готвачка и домашна помощница. Всичко си има моята героиня, само дето не е в политиката :)☻… Жената обаче е много амбициозна, ТЯ иска да бъде като "Желязната лейди". Реши да направи партия, защото й трябваше власт. Не, че толкова милееше за род и Родина, чисто и просто при това роене на партии, ГМО - сдружения, групировки, обръчи, … щеше да е пропуск да остане извън политиката. Само тя можеше да отговори на въпроса "КОЙ?", защото знаеше отговора ;) Парите на семейството трябваше да се облекат във власт. Това беше новата цел в техният живот. И защото мъжът й бе от онези кротки и смирени чиновници, дето и "на мравките път правят", с тази задача се зае ТЯ ... Дразнеха я зорките очи на съседите и злите езици на колегите. Не понасяше "тъпите селяни" и "просяците", които дойдоха от провинцията. Да уточня за протокола - нито тя, нито мъжът й бяха кореняци софиянци… Дойдоха да учат, запознаха се, ожениха се и се установиха да живеят в София. Благодарение на бездетните роднини на мъжът й, получиха едно чудесно наследство и добър старт в кариерите си.  ТЯ трябваше да промени света (в частност България)! Желязна цел, която си заслужаваше средствата. Какво са средствата, които ТЯ хвърли за реклама, подкупи и сделки… Трябваше да има И ЗАГУБИ в името на ЦЕЛТА, нали?...
(И както някои хора казват: "Целта оправдава средствата"…)
Но,… българската Желязна лейди знае прекрасно, че много пари се печелят лесно с власт и влияние. И започна да действа: показваше се в различни предавания по "елитните" телевизии, говореше разпалено – все за НАРОДА и за ДЕЦАТА, за болните и бедните, обещаваше, даряваше, организираше, откриваше, закриваше, … много работа свърши, за кратко време, но и доста работа я чакаше до изборите! Сега събира сили за финала!
Предстои най-важната битка!
Моли се всеки ден в домашния параклис: "Дано силите да ми стигнат за да продължа!" Послепис: (следва продължение, с едно уточнение – героинята в този разказ е измислена от мен, но ако някой Я ПОЗНАЕ, това значи, че ТЯ СЪЩЕСТВУВА!)

image
Мерил Стрийп изпълнява ролята на Маргарет Тачър във филма "Желязната лейди" /© Reuters
Снимка: http://zar.bg/view_article.php?article_id=14272



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostas - Здравей Фея , и за "Много години".
01.02.2014 13:25
Изпълзяват в пространството такива форми ,и стремежът им е да се сдобият с мисъл .И ако се подведем по тяхната идея ,която в никъкъв случай не е по Българските традиции ( прешалец е и и слугуват ) има голяма вероятност да изпълни пространството като мисъл-форма , тоест да се реализира. Как мислиш , нашите Адепти спят ли ?
цитирай
2. feq - Привет, Ник! Да, май че сега се "виждаме" през новата година ;) Здрав бъди!
01.02.2014 13:41
kostas написа:
Изпълзяват в пространството такива форми ,и стремежът им е да се сдобият с мисъл .И ако се подведем по тяхната идея ,която в никъкъв случай не е по Българските традиции ( прешалец е и и слугуват ) има голяма вероятност да изпълни пространството като мисъл-форма , тоест да се реализира. Как мислиш , нашите Адепти спят ли ?

...
Вече не зная "КОЙ?" спи и "КОЙ?" е (Ранно)буден. "КОЙ?" кого подслушва и "КОЙ" кого подкрепя?! Такава журналистическа говорилня настана, че вече те самите не знаят своята принадлежност. "На светло", "Факторът...", Шоуто на...", Всяка неделя, Дик(аман!), Нека бърб(гов)орят, Фронтова линия, Лице в Уши,... много са...
А НАРОДА????? Ех, народа... още 500 години ни чакат...
Губим своята идентичност, прогресивно...
цитирай
3. kostas - * Губим своята идентичност, прогресивно... *
01.02.2014 14:02
Така е, защото ги гледаме , слушаме и им подражаваме , това не го ли правят папагалите ? Не се гнети , приеми нещата като "отсяване на зърното от плявата" , а за това - * още 500 години ни чакат...* като процес без времева стойност..:))
цитирай
4. vandela007 - Феичка....
01.02.2014 17:35
Разочарова ме! Щото мислех, че пишеш за И. Р.
:))))
цитирай
5. feq - Може да бъде ТЯ, но може и да не е ;)
01.02.2014 18:51
vandela007 написа:
Разочарова ме! Щото мислех, че пишеш за И. Р.
:))))

...

Написах го на прима виста, измислена е моята героиня, но може да е М. К., Н. Л., С. И., Р. И., и т.н.
Една възможна вероятност!
;)))
...
цитирай
6. vmir - Няма как да не съществува, просто това е описанието на успелия човек днес.
02.02.2014 01:45
И как да успее без подкупи и злоупотреба с власт, след като отказът от тях означава фалит? Непреодолима особеност на българския преход, ама май и не само на българския, а на всеки преход от ред, поддържан чрез сила към ред, поддържан от закон и съзнание. В условията на такъв преход са много малко хората, които хванати случайно за ушите, да не подлежат на затвор съгласно законите в развитите държави. По-лошото е, че не са крали и злоупотребили, защото в службата не е имало условия за това. Попаднат ли обаче във властта, бързо наваксват пропуските си...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9494186
Постинги: 1410
Коментари: 8408
Гласове: 27050
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031