Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 09:32 - АЗ СЪЩО ОБВИНЯВАМ!... А ТИ?
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 23222 Коментари: 49 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Аз обвинявам всички правителства, под чието управление съм имал шанса или малшанса да живея, за слепотата, глухотата, пренебрежението и дебелоочието им по отношение на циганите или ромите, както възпитано ги наричат от известно време насам.

Аз обвинявам всички чиновници и кабинетни плъхове, които пишат скъпоструващи и неефективни програми за интеграция на хора, които не желаят да се интегрират.

Аз обвинявам съд, прокуратура и полиция за това, че позволяват безнаказано на безразсъдни мъже да оплождат 12-годишни деца, които раждат други деца с почти нулев шанс за достоен живот.

Аз обвинявам всички просветни и здравни министри, за които се сещате, за престъпното им бездействие, което позволява в 21 век стотици хиляди български граждани да тънат в болести и канибалско невежество, а децата им да не знаят пътя до училището.

Аз обвинявам пресметливите и безскрупулни политици, които умишлено поддържат първобитния статус на стотици хиляди български граждани в гета, в развъдници на проституция, в инкубатори за износ на бебета, в генератори на трафик на хора и всевъзможни престъпления.

Аз обвинявам политическите инженери за това, че третират тези хора като безмозъчни роботи за гласуване по време на избори срещу няколко лева, няколко кебапчета и хиляди безсмислени обещания.

Аз обвинявам българската църква, че обърна гръб на тези хора и не им подаде ръка, за да ги научи на смирение, обич към хората, страх от Бога и човещина.

Аз обвинявам полицията и нейните шефове, че стискат зъби и търпят да бъдат бити, блъскани, обиждани, ранявани и дори убивани от вечно интегриращите се безработни, безполезни, опасни за себе си и за обществото тунеядци, които изсмукват ресурсите на държавата.

Аз обвинявам фалшивите и лицемерни борци за граждански права, които толерират и подкрепят с помощта на задгранични фондации всички прояви на насилие и безнаказаност от страна на малцинството над мнозинството от българи.

Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница.
Кой съм аз ли?

Аз съм българин, имам семейство, жена, две деца, имам дом, работя, плащам сметки и данъци, гласувам, спазвам законите и правилата, ако пък ги наруша, си плащам глобите и си понасям наказанията и незнайно защо все повече започвам да се чувствам прецакан в собствената си държава.

И колкото и абсурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската цигания из корен и да направят така, че българи, турци, цигани, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България.

Докато това не се случи, аз всеки ден ще обвинявам, дори и да знам, че никой няма да ме чуе.

Ах, да. Не се морете. Няма как да ми купите гласа. Парите си ги печеля сам, а кебапчетата си ги приготвям лично.

КОПИРАНО от:

Обвинителен акт срещу българската цигания
25 септември 2011 21:53 |
Красимир Калудов

http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=780818

 image




Гласувай:
34



1. yotovava - Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница.
26.09.2011 09:36
Не искам това да продължава, защото обичам родината си.

Поздрав, Феичке

Валя
цитирай
2. vmir - И в обвиненията трябва да има мяра.
26.09.2011 09:49
Истината не е толкова едностранчива, че избраните да са виновни за всичко, а избирателите - невинни като вакли агънца. Няма как. Затова, нито ми е симпатична, нито бих се присъединил към позата на обвинител. Това е възпроизвеждане на циганията - чакане наготово.
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Феичке!
26.09.2011 09:50
"И колкото и абсурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската цигания из корен и да направят така, че българи, турци, цигани, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България."

Добре звучи този призив. А още по-добре ще е да не се използва за политически цели и като предизборен коз в борбата за печелене на гласове. Сега жънем плодовете на една политика, която половин век разделяше България на българи и не българи, на турци, македонци, цигани. Сега сме безвъзвратно разделени. За съжаление, аз, за разлика от Красимир Калудов не виждам лек изход. Нещата са забатачени, народът, както винаги, лесно манипулируем от алчни и продажни политици и безродници, а и макар умиращ от глад, жаден за хляб и зрелище. Допуснахме да се случи, когато под строй отивахме да гласуваме с една единствена бюлетина за една единствена партия. Днес ще събираме плодовете. Отиде си Присиян. Сега още две български деца. Огромният ми страх е, че ние, гражданското общество, не виждаме, къде корени проблема и как да се справим с него. Не, няма да го решим с призиви да избиваме на циганите и с проповядване омраза на етническа основа, с която само конкретни политически сили ще се облагодетелстват за тясно партийните си интереси. Колкото по-скоро го разберем, толкова по-добре! Нито ще решим проблема с мълчанието на управляващите. Довечера ще пусна твновини. Искам и премиерът и министър Цветанов - там, от мястото на събитието! До скоро!
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - ps Накратко - Обвинявам себе си!
26.09.2011 09:53
Това, че Родината ми прилича на една голяма Катуница - Обвинявам себе си! И нека всеки от нас се запита - Какво е по силите ми оттук нататък да направя, за да променя България и да я доближа до идеалите на Левски за чиста и свята Република!
цитирай
5. mikino - Понеже аз не се чувствам виновна, заради чуждото безхаберие:
26.09.2011 10:00
ХАСКОВО - Площад "Съединение " 19.00
СТАРА ЗАГОРА 19:00 - ПРЕД ОБЩИНАТА!
БУРГАС 19:00 Паметник "Альоша"
ПЛОВДИВ 19:00 - пл. Съединение
СОФИЯ 19:00 - НДК, Пилоните
ВАРНА 19:00 - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично"
ПАЗАРДЖИК 19.00 - ТОРТАТА!
РУСЕ 19:00 - пл.Свобода, пред общината
ПЛЕВЕН 19:00 - до Часовника
цитирай
6. malchaniaotnadejda7 - 2. vmir - И в обвиненията трябва да има мяра.
26.09.2011 10:11
vmir написа:
Истината не е толкова едностранчива, че избраните да са виновни за всичко, а избирателите - невинни като вакли агънца. Няма как. Затова, нито ми е симпатична, нито бих се присъединил към позата на обвинител. Това е възпроизвеждане на циганията - чакане наготово.

Здравей, Любо!
Чак сега прочетох. Радвам се, че мислиш така. Мое мнение, с което не ангажирам никого е, че евентуална дестабилизация на страната сега, ще доведе до още по-голяма Катуница, Доганария и далеч не безобидни и не без последствия за народа ни и за България политически палячовщини и еквилибристики и развихряне на кадесарски номера от сорта на Волен Сидеровите, който много добре знае, в чия рубльова мелница налива вода! Затова и обвинявам себе си. Да помислим, КАК, ние, като български граждани можем да стабилизираме тази страна. За нас и за децата ни. Дали като разпалваме омраза на етническа основа, от която ще се възползват определени политически кръгове? Или като внесем промени в законодателството на тази страна - закон за полицията, закон за защита на детето, законодателни промени в здравеопазването, образованието и т.н.! Последното ми изказване на политическа тема преди тези избори. Феичке, благодаря за търпението и успешна седмица!
цитирай
7. feq - Обвинявам продажниците, корумпираните, лицемерите, лъжците... Природата на България е чудесна...
26.09.2011 10:26
. yotovava - Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница.
09:36 Не искам това да продължава, защото обичам родината си.

Поздрав, Феичке
...
В такъв момент, всеки трябва да заяви своята гражданска позиция...,
Ако замълчим и потулим нещата, проблемите се натрупват, напрежението нараства и ескалира в НЕконтрилируеми действия!!!
...
Днес е отново ден за траур...
Отново деца загинаха!
Тъжно за България...
Много тъжно!
Валя
цитирай
8. stela50 - Споделям написаното дотук ... може би всеки е прав за себе си .
26.09.2011 10:30
Съгласна съм , че трябва да понесем голяма част от обвинението - права е Надя .
...Да помислим, КАК, ние, като български граждани можем да стабилизираме тази страна. За нас и за децата ни... Това не бива да продължава и само да наблюдаваме
и да чакаме вече не може .
Поздрави !
цитирай
9. feq - Прав си, Воймир, както винаги! Вината е ОБЩА - на всички ни! Мълчанието и незаемането на дадена позиция натрупва още повече проблеми, не мислиш ли?
26.09.2011 10:35
2. vmir - И в обвиненията трябва да има мяра.
09:49 Истината не е толкова едностранчива, че избраните да са виновни за всичко, а избирателите - невинни като вакли агънца. Няма как. Затова, нито ми е симпатична, нито бих се присъединил към позата на обвинител. Това е възпроизвеждане на циганията - чакане наготово.
...
Сам ти си се оплаквал от циганските набези и от безчинствата им.
ТЕ ПРЕКАЛЯВАТ В ИСКАНИЯТА СИ ЗА ЗАЩИТА СВОИТЕ ПРАВА, ВСЕ ТЕ СА ОНЕПРАВДАНИ, ОЩЕТЕНИ, ОБИДЕНИ...
ПРОБЛЕМЪТ Е В ТАЗИ ФАЛШИВА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ТЯХ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ!
цитирай
10. feq - НЕ Е ОМРАЗАТА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА В СЛУЧАЯ, МИСЛЯ АЗ...
26.09.2011 10:43
3. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Феичке!
09:50 "И колкото и абсурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската цигания из корен и да направят така, че българи, турци, цигани, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България."

Добре звучи този призив. А още по-добре ще е да не се използва за политически цели и като предизборен коз в борбата за печелене на гласове. Сега жънем плодовете на една политика, която половин век разделяше България на българи и не българи, на турци, македонци, цигани. Сега сме безвъзвратно разделени. За съжаление, аз, за разлика от Красимир Калудов не виждам лек изход. Нещата са забатачени, народът, както винаги, лесно манипулируем от алчни и продажни политици и безродници, а и макар умиращ от глад, жаден за хляб и зрелище. Допуснахме да се случи, когато под строй отивахме да гласуваме с една единствена бюлетина за една единствена партия. Днес ще събираме плодовете. Отиде си Присиян. Сега още две български деца. Огромният ми страх е, че ние, гражданското общество, не виждаме, къде корени проблема и как да се справим с него. Не, няма да го решим с призиви да избиваме на циганите и с проповядване омраза на етническа основа, с която само конкретни политически сили ще се облагодетелстват за тясно партийните си интереси. Колкото по-скоро го разберем, толкова по-добре! Нито ще решим проблема с мълчанието на управляващите. Довечера ще пусна твновини. Искам и премиерът и министър Цветанов - там, от мястото на събитието! До скоро!
...
ОМРАЗАТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА Е:
- СРЕЩУ ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ НЕДОСЕГАЕМИ ОТ ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ...
- СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА,
- СРЕЩУ ТРОМАВАТА И НЕАДЕКВАТНА РЕАКЦИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ
- ...


цитирай
11. karambol5 - И АЗ ОБВИНЯВАМ !
26.09.2011 10:45
И АЗ ОБВИНЯВАМ !
цитирай
12. feq - МИРНИ ПРОТЕСТИ, ГЛАСТНОСТ, ПРИТИСКАНЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ... - ТОВА Е НАЧИНА!
26.09.2011 10:45
8. stela50 - Споделям написаното дотук ... може би всеки е прав за себе си .
10:30 Съгласна съм , че трябва да понесем голяма част от обвинението - права е Надя .
...Да помислим, КАК, ние, като български граждани можем да стабилизираме тази страна. За нас и за децата ни... Това не бива да продължава и само да наблюдаваме
и да чакаме вече не може .
Поздрави !
цитирай
13. boristodorov56 - Всяко престъпление е персонално. ...
26.09.2011 10:47
Всяко престъпление е персонално.
Вината е на властта, че допуска бандити от този вид - без значение от възраст, пол, класа, занятие, народност и секс - да мародерстват гражданите на Републиката!
Народа крещящо се нуждае от справедливост, а тя се гарантира от държавата в лицето на Правителството и право охранителните органи.
Да сте усетили през тези 20 години тя да е защитила интереса на народа, които е суверен та властта?
Къде са и къде бяха през трите последни денонощия сестрите травеститки Бойко Борисов и Цветан Цветанов?
Време е да да се помете властта барабар с отрочетата им местни феодали по места от всякакъв вид и род!
Народа няма какво да дели - тези размирици са инспирирани от задкулисните играчи и управници на България от червеното гестапо и комунистическите гаулайтери - както за всичко случващо се до сега у нас.
Хора не се подвеждайте - те искат народа да е разединен - за да не може да им търси сметка.
Разединен народа се управлява изключително лесно и ефективно!
цитирай
14. feq - КОПИРАЙ И РАЗПРОСТРАНИ!
26.09.2011 10:56
11. karambol5 - И АЗ ОБВИНЯВАМ !
10:45 И АЗ ОБВИНЯВАМ
...

ВИНАТА Е ОБЩА! ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА С ЕДНАКВА СТРОГОСТ КЪМ ВСИЧКИ - НЕЗАВИСИМО ОТ ПОЛ, ПРИНАДЛЕЖНОСТ И УБЕЖДЕНИЯ...
ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, КАКТО ТРЯБВА!
цитирай
15. feq - БЪРЗО СЛЕДСТВИЕ И НАЙ-СТРОГО НАКАЗАНИЕ ЗА УБИЙЦИТЕ НА ДЕЦА... ТОВА Е ИМЕТО НА ФЕЙСБУК ГРУПАТА, СЪЗДАДЕНА СЛЕД СЛУЧАЯ С ПРИСИЯН
26.09.2011 11:03
НИЕ, ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ИСКАМЕ ЕДИНСТВЕНО СПРАВЕДЛИВОСТ.
ГРУПАТА Е НАДПАРТИЙНА!
цитирай
16. feq - САМО НЕ МИ КАЗВАЙ, ЧЕ ТОВА Е ЕДИН ПРЕДИЗБОРЕН СЦЕНАРИЙ! ТОВА НЯМА ДА ИМ БЪДЕ ПРОСТЕНО!
26.09.2011 11:05
13. boristodorov56 - Всяко престъпление е персонално. ...
10:47 Всяко престъпление е персонално.
Вината е на властта, че допуска бандити от този вид - без значение от възраст, пол, класа, занятие, народност и секс - да мародерстват гражданите на Републиката!
Народа крещящо се нуждае от справедливост, а тя се гарантира от държавата в лицето на Правителството и право охранителните органи.
Да сте усетили през тези 20 години тя да е защитила интереса на народа, които е суверен та властта?
Къде са и къде бяха през трите последни денонощия сестрите травеститки Бойко Борисов и Цветан Цветанов?
Време е да да се помете властта барабар с отрочетата им местни феодали по места от всякакъв вид и род!
Народа няма какво да дели - тези размирици са инспирирани от задкулисните играчи и управници на България от червеното гестапо и комунистическите гаулайтери - както за всичко случващо се до сега у нас.
Хора не се подвеждайте - те искат народа да е разединен - за да не може да им търси сметка.
Разединен народа се управлява изключително лесно и ефективно!
цитирай
17. feq - И АЗ ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ОБВИНЯВАМ,... ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ УБИТИ ДЕЦА И РАЗПЛАКАНИ РОДИТЕЛИ!
26.09.2011 11:12
..."всеки ден ще обвинявам, дори и да знам, че никой няма да ме чуе.

Ах, да. Не се морете. Няма как да ми купите гласа. Парите си ги печеля сам, а кебапчетата си ги приготвям лично."

ЦИТАТ ОТ:

Обвинителен акт срещу българската цигания
25 септември 2011 21:53 | Красимир Калудов

http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=780818
цитирай
18. mikino - Тук няма сценарий!!! И няма и да има:
26.09.2011 12:05
ЗА ДНЕС 26 . 09 ПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА - РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ !
София- НДК, Пилоните 19:00
Пловдив - Площад "Съединение" 19:00
Варна - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично" 19:00
Бургас - Паметник "Альоша" 19:00
Русе - Площад "Свобода",
Общината 19:00
Велико Търново - Общината 18:00
Стара Загора - Общината 19:00
Хасково - Площад "Съединение" 19:00
Враца - Площад "Ботев" 19:00
Пазарджик - "Тортата" 19:00
Плевен - "Часовника" 19:00
Ловеч - СОУ "Климент Охридски" 19:00
Шумен - Входа на Градската градина 19:00
Сливен - Площад "Хаджи Димитър" 19:00
Казанлък - Парк "Розариум" 19:00
Ямбол - Общината 19:00
Монтана - Паметник Васил Левски 19:00..
Благоевград 18:30ч. пред Общината
Велико Търново 18:00ч. пред Общината!!!!
цитирай
19. drd - Обвинявам себе си!
26.09.2011 12:46
Обвинявам себе си,че години наред четях и гледах...примирявах се и се нагаждах...живях като овца блееща в кошара с огромно стадо овце...овчарите се сменяха,а с тях и кучетата ,които за разлика от овцете не сменят господарите си...Да овцете само блеят независимо кой е поредният овчар - доят ги...стрижат ги...от агънцата правят курбан...Обвинявам себе си,че съм родена ЧОВЕК,а позволих да бъда третирана като овца ...Отказвам да се присъединя към масовите обвинения ,че някой друг е виновен за каквото и да е, защото това автоматично ме връща към общата "кошара",край която поредният весел овчар ще ми пее "Забляло ми е агънце"...Всички искаме светът ВЪН да се оправи...Как???Как да стане това ,ако не започнем със света ВЪТРЕ в себе си?Как да заприличаме отново на хора?Как да станем едно голямо семейство БЪЛГАРИ ,което няма нужда от партии и псевдо лидери???Защото докато се разединяваме - сполучливо манипулирани - от разни и твърде много партии,ние престанахме да бъдеем хора от едно семейство ,а по този начин децата ни остават незащитени от тая единна паплач дето най-безцеримонно ги гази по улиците!Днес е ден на траур и аз скърбя ...и искам да се присъединя към родителите на двете деца,но едва ли ще изпитам тяхната болка...а ме боли...страшно много ме боли ФЕИЧКА и ти се извинявам за този пост...време е всеки от нас да се обърне първо към себе си и после да се огледа край себе си...време е да спрем да обвиняваме а да се обединяваме!
цитирай
20. feq - Няма как да спрем да се обвиняваме, drd! Дължим го на тези деца...
26.09.2011 12:52
Днес е обявен ден на траур в Катуница и цялата община Садово.
Вчера бе погребан убитият 19-годишен Ангел, който бе премазан
от роми, приближени до Кирил Рашков.
Днес ще бъде погребан и неговият приятел, който загина
по време на протестите след убийството,
заради проблеми със сърцето.
/от блога на Стела50:

http://stela50.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/09/26/den-na-traur-i-razmisyl.826117
цитирай
21. feq - Когато чашата на търпението ни прелива, се казва ето така:
26.09.2011 13:08
Ай сиктир, цар Кир!

Снощи в интервю по БТВ наглият ром от Катуница Кирил Рашков тегли една майна на репортера. Със самочувствието на бедуински цар, който има право да изяде своите поданици. 20 години, вместо да гние в затвора заради 30-годишната си присъда, тоя тарикат, самопровъзгласил се за цар, прави каквото си поиска и сякаш няма сила в тая държава да озапти недосегаемия престъпник. Кой храни самочувствието му, кой държи чадър над плешивото му теме? Гледам една снимка из Фейсбук - цар Киро, Бойко Борисов и Лечков на сладка раздумка. Трудно е да различиш кой е ромския лидер, снимката не е ясна. Но е съвършено ясно, че царят от Катуница има покровители в съдебната и държавна власт. Инак защо е на свобода, питам аз и отговор не искам!
Премиерът нарече проблемът с циганите криминален. Нищо подобно! Проблемът е геополитически. И не е от вчера. Демократична Европа хем ни размахва пръст за толерантност към ромите, хем ни ги връща обратно с наложен платеж. А държавата не смее да ги озапти. Което пък ражда безграничната им наглост! Те влизат в трамвая като в сарай. Контрольорите свалят българите, а циганите не закачат. В името на етническия мир! Те влизат в бостана и овощните ни градини като в бащиния, разбиват домовете ни, грабят и плячкосват, а осъдени - йок! В името на етническия мир.
Плюя на етническия ви мир, докато цигани безчинстват из българските села и градове! Докато мародерстват и изнасилват, убиват професори или невръстни деца. Ей, господа политици, престанете да ги ухажвате заради изборния им глас, купен с евтини кебапчета. Тия кебапчета ни излизат през носа! А ти, Рашков, стягай катуна и се махай от Катуница. И от държавата!

Ивайло ДИМАНОВ
цитирай
22. feq - Много тежко се живеес ВИНА, drd, било собствена вина или ЧУЖДА! НО С КАКВО СА ВИНОВНИ ДЕЦАТА НИ? ЗАЩО ТЕ ТРЯБВА ДА СА ИЗКУПИТЕЛНИТЕ ЖЕРТВИ?!...
26.09.2011 13:18
19. drd - Обвинявам себе си!
12:46 Обвинявам себе си,че години наред четях и гледах...примирявах се и се нагаждах...живях като овца блееща в кошара с огромно стадо овце...овчарите се сменяха,а с тях и кучетата ,които за разлика от овцете не сменят господарите си...Да овцете само блеят независимо кой е поредният овчар - доят ги...стрижат ги...от агънцата правят курбан...Обвинявам себе си,че съм родена ЧОВЕК,а позволих да бъда третирана като овца ...Отказвам да се присъединя към масовите обвинения ,че някой друг е виновен за каквото и да е, защото това автоматично ме връща към общата "кошара",край която поредният весел овчар ще ми пее "Забляло ми е агънце"...Всички искаме светът ВЪН да се оправи...Как???Как да стане това ,ако не започнем със света ВЪТРЕ в себе си?Как да заприличаме отново на хора?Как да станем едно голямо семейство БЪЛГАРИ ,което няма нужда от партии и псевдо лидери???Защото докато се разединяваме - сполучливо манипулирани - от разни и твърде много партии,ние престанахме да бъдеем хора от едно семейство ,а по този начин децата ни остават незащитени от тая единна паплач дето най-безцеримонно ги гази по улиците!Днес е ден на траур и аз скърбя ...и искам да се присъединя към родителите на двете деца,но едва ли ще изпитам тяхната болка...а ме боли...страшно много ме боли ФЕИЧКА и ти се извинявам за този пост...време е всеки от нас да се обърне първо към себе си и после да се огледа край себе си...време е да спрем да обвиняваме а да се обединяваме!
...
НЯМА ГИ ВЕЧЕ ОТДАВНА ТЕЗИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ - РАВЕНСТВО, ЕДИНСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ, СПОКОЙСТВИЕ, ОБЕДИНЕНИЕ...
НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ СОЦИОЛОЗИТЕ ГО НАРИЧАТ "ЖЕРТВА НА ПРЕХОДА", НО НЕ БИВА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ДА СА ЖЕРТВИ СЪЩО - НЕ БИВА!
цитирай
23. stihiq - Ай сиктир, цар Кир! Снощи в и...
26.09.2011 13:49
feq написа:
Ай сиктир, цар Кир!

Снощи в интервю по БТВ наглият ром от Катуница Кирил Рашков тегли една майна на репортера. Със самочувствието на бедуински цар, който има право да изяде своите поданици. 20 години, вместо да гние в затвора заради 30-годишната си присъда, тоя тарикат, самопровъзгласил се за цар, прави каквото си поиска и сякаш няма сила в тая държава да озапти недосегаемия престъпник. Кой храни самочувствието му, кой държи чадър над плешивото му теме? Гледам една снимка из Фейсбук - цар Киро, Бойко Борисов и Лечков на сладка раздумка. Трудно е да различиш кой е ромския лидер, снимката не е ясна. Но е съвършено ясно, че царят от Катуница има покровители в съдебната и държавна власт. Инак защо е на свобода, питам аз и отговор не искам!
Премиерът нарече проблемът с циганите криминален. Нищо подобно! Проблемът е геополитически. И не е от вчера. Демократична Европа хем ни размахва пръст за толерантност към ромите, хем ни ги връща обратно с наложен платеж. А държавата не смее да ги озапти. Което пък ражда безграничната им наглост! Те влизат в трамвая като в сарай. Контрольорите свалят българите, а циганите не закачат. В името на етническия мир! Те влизат в бостана и овощните ни градини като в бащиния, разбиват домовете ни, грабят и плячкосват, а осъдени - йок! В името на етническия мир.
Плюя на етническия ви мир, докато цигани безчинстват из българските села и градове! Докато мародерстват и изнасилват, убиват професори или невръстни деца. Ей, господа политици, престанете да ги ухажвате заради изборния им глас, купен с евтини кебапчета. Тия кебапчета ни излизат през носа! А ти, Рашков, стягай катуна и се махай от Катуница. И от държавата!

Ивайло ДИМАНОВ


Коя държава ще го приеме? Никоя не би толерирала нагъл убиец! Освен България.
цитирай
24. vmir - 6. malchaniaotnadejda7,
26.09.2011 14:02
malchaniaotnadejda7 написа:
vmir написа:
Истината не е толкова едностранчива, че избраните да са виновни за всичко, а избирателите - невинни като вакли агънца. Няма как. Затова, нито ми е симпатична, нито бих се присъединил към позата на обвинител. Това е възпроизвеждане на циганията - чакане наготово.

Здравей, Любо!
Чак сега прочетох. Радвам се, че мислиш така. Мое мнение, с което не ангажирам никого е, че евентуална дестабилизация на страната сега, ще доведе до още по-голяма Катуница, Доганария и далеч не безобидни и не без последствия за народа ни и за България политически палячовщини и еквилибристики и развихряне на кадесарски номера от сорта на Волен Сидеровите, който много добре знае, в чия рубльова мелница налива вода! Затова и обвинявам себе си. Да помислим, КАК, ние, като български граждани можем да стабилизираме тази страна. За нас и за децата ни. Дали като разпалваме омраза на етническа основа, от която ще се възползват определени политически кръгове? Или като внесем промени в законодателството на тази страна - закон за полицията, закон за защита на детето, законодателни промени в здравеопазването, образованието и т.н.! Последното ми изказване на политическа тема преди тези избори. Феичке, благодаря за търпението и успешна седмица!


Привет, Надя!
Съгласен съм напълно с теб и намирам за особено целесъобразен призива ти всеки да помогне за стабилизирането на страната. Не е за вярване колко много хора, включително зрели и образовани правят точно обратното с приноса си да изкарат някого от нерви, да го подиграят, оплюят и оклеветят, а това засяга практически всеки у нас. Не е за вярване лековатостта, лекомислието и доволството, с което се извършва тази гавра над всеки от почти всеки, и глупостта да се правим, че не виждаме как това евтино шоу превръща държавата ни в кочина, тоалетна, и всичко лошо, с което я оприличаваме днес... Плюем и осъждаме другите, без да сме си направили труда да се заинтересуваме какво правят и какво постигат, вживяваме се в ролята на невинни и съдници без да си изясним проблема, а това е израз на същата арогантност, с която се дестабилизират добрите начинания у нас.

Успешна седмица!
цитирай
25. linkuln - Аз също обвинявам себе си и тези
26.09.2011 14:07
които позволиха да се допусне това: едно общество което закриля претъпниците от нас, а не нас от тях - примера в Катуница е достатъчно красноречив.
Минаха много, много години през които следяхме работа на политиците, като странични наблюдатели. Когато пишеха законите, пускаха престъпници на свобода поради "недостатъчни доказателтва за вина", спомагаха за благополучието не на народа, а на "нуждаещите се" – никой не попита С какво право? По какъв кодекс? По какъв стандарт? Не, понасяхме всичко и мълчахме. И допуснахме децата ни да бъдат газени по улиците като хлебарки, за да си отворим очите, е Българино събуди се! Над сто души осъдени за хулиганство, НЕ И ПО МОЯТ СТАНДАРТ!!!
цитирай
26. vmir - 9. feq,
26.09.2011 14:23
feq написа:

...
Сам ти си се оплаквал от циганските набези и от безчинствата им.
ТЕ ПРЕКАЛЯВАТ В ИСКАНИЯТА СИ ЗА ЗАЩИТА СВОИТЕ ПРАВА, ВСЕ ТЕ СА ОНЕПРАВДАНИ, ОЩЕТЕНИ, ОБИДЕНИ...
ПРОБЛЕМЪТ Е В ТАЗИ ФАЛШИВА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ТЯХ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ!


Точно така, Феичке, и днес бих се оплаквал, ако не виждах мнозина, готови да подхванат подобни оплаквания, за да реват: "Циганите на сапун" или нещо друго омразно. В по-предишния си постинг публикувах писмо от Омбудсмана до съпругата ми по циганския въпрос. Имам поне още 12-15 отговора по същия въпрос от най-различни служби с резултати от подробните им проверки. Хората работят и не си пестят усилията, но проблемът е наистина затлачен отдавна. Необходими са настойчивост, разум, мяра и съдействие, а не революции.
Лека седмица!
цитирай
27. drd - Не на "определенията"!Старт на ЯВЛЕНИЯТА!
26.09.2011 14:29
НЯМА ГИ ВЕЧЕ ОТДАВНА ТЕЗИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ - РАВЕНСТВО, ЕДИНСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ, СПОКОЙСТВИЕ, ОБЕДИНЕНИЕ...
НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ СОЦИОЛОЗИТЕ ГО НАРИЧАТ "ЖЕРТВА НА ПРЕХОДА", НО НЕ БИВА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ДА СА ЖЕРТВИ СЪЩО - НЕ БИВА!
...............................
Феичка, социолозите най ги обичам,дето вменяват какво ли не...те същите ни помогнаха да гледаме на света с определения и да се примерим с недопустими за цивилизовани хора явления!
Нашите деца и внуци,ще бъдат това на което ние ги учим със собствения си пример...Ако сме жертва на прехода ги обричаме на жертва...Ако не сме жертва както казват социолозите, а сме самия ПРЕХОД ?Затвори очи и се потопи във всичките си женски чуства на майка,съпруга,дъщеря и ще усетиш колко много сила има в теб,ако трябва някого да пренесеш или да защитиш с гърдите си...сега отвори очи и знай,че само от теб зависи дали ще си жертвата или прехода...Защо пишеш тук?Защо пускаш тези теми?Защото не можеш да се примириш да си "жертвата"...защото си част от прехода...
цитирай
28. malchaniaotnadejda7 - 10. feq - НЕ Е ОМРАЗАТА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА В СЛУЧАЯ, МИСЛЯ АЗ...
26.09.2011 14:44
Феичке, разбира се, че проблемът не е етнически от гледна точка на закона, в юридически контекст. Проблемът е, че някаква си мутра, престъпник, се е обявил за "цар" и че се е допуснало да царува! Затова акцентирах, колко важни и неотложни са промените в българското законодателство на различни нива, но да не се повтарям. Ще повторя само думите на Vmir, на Любо, когото уважавам и чиято позиция споделям:

Vmir - "...намирам за особено целесъобразен призива ти всеки да помогне за стабилизирането на страната. Не е за вярване колко много хора, включително зрели и образовани правят точно обратното с приноса си да изкарат някого от нерви, да го подиграят, оплюят и оклеветят, а това засяга практически всеки у нас. Не е за вярване лековатостта, лекомислието и доволството, с което се извършва тази гавра над всеки от почти всеки, и глупостта да се правим, че не виждаме как това евтино шоу превръща държавата ни в кочина, тоалетна, и всичко лошо, с което я оприличаваме днес... Плюем и осъждаме другите, без да сме си направили труда да се заинтересуваме какво правят и какво постигат, вживяваме се в ролята на невинни и съдници без да си изясним проблема, а това е израз на същата арогантност, с която се дестабилизират добрите начинания у нас."

Поздрави!

цитирай
29. mikino - ВАЖНО!!!! ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ У...
26.09.2011 14:52
ВАЖНО!!!!
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ УЧАСТВАЩИ В ПРОТЕСТИТЕ: БЪЛГАРИ, В СТРАНАТА ВЕЧЕ ИМА МЕДИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И СВЕТА. ПО НЕОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЗНАЕМ ЗАСЕГА САМО ЗА 2 ТЕЛЕВИЗИИ: "CNN" И "REUTERS". ИЗКЛЮЧЕТЕЛНО ВАЖНО Е ДА ВНИМАВАМЕ КАК СЕ ДЪРЖИМ!!! САМИ ВИДЯХМЕ КАК НАШИТЕ СОБСТВЕНИ МЕДИИ ОТРАЗИХА СЛУЧАЯ. ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА ЦИГАНСКОТО НАСИЛИЕ И ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗХАБЕРИЕ И КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДАДЕНИ И ПЛАТЕНИ С НАШАТА КРЪВ, А МНОГО ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НИ ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ ЗА ТОВА КАК 19 ГОДИШНО МОМЧЕ БЕШЕ ЗМАЗАНО КАТО КУЧЕ, ГОВОРИХА КОЛКО ЛОШО БИЛО, ЧЕ СА ЗАПАЛЕНИ КЪЩИТЕ НА КИРО ЦИГАНИНА!!!! И ТОВА БЯХА НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ....ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ! САМИ ЗНАЕТЕ ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАЙ-ВЕЧЕ КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЦИГАНИ!!!!! МЕДИИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ ПРОТЕСТА КАТО СБИРЩИНА НА ПИЯНДЕТА, НАРКОМАНИ И ФАШИСТИ, А НЕ КАТО ОТГОВОР НА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СРЕЩУ ЕДНА МАФИОТСКА ВЛАСТ И ЦИГАНСКИ ТЕРОР. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КАК СЕ ДЪРЖИТЕ И КАКВО СКАНДИРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ. ЕДНО "ХАЙЛ ХИТЛЕР" И ЕДНА НАЦИСТКА СВАСТИКА ДА СЕ ВИДИ И ВСИЧКИТЕ ПРОТЕСТИ В СТРАНАТА СА ОБРЕЧЕНИ. БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА ОБВИНИХА НАРОДЪТ НИ И НИ НАРЕКОХА ФАШИЗОИДНИ ФУТБОЛНИ ХУЛИГАНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЯКОЙ ИЗЛЕЗНЕ С ФАШИСТКИ СВАСТИКИ!!!! ПОМНЕТЕ ЗА КАКВО СЕ БОРИМ...! БЪДЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВМИНАТЕЛНИ И СЛЕДЕТЕ КАКВИ ХОРА ИМА НА ПРОТЕСТИТЕ...ОТЛЪЧВАЙТЕ НЕЗАБАВНО ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА НЯКАКВИ СИ БОЛНИ ИДЕАЛИ.....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е СЪВСЕМ ВЪЗМОЖНО - ДА НЕ КАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ПЛАТЯТ НА ХОРА, ЗА ДА САБОТИРАТ ПРОТЕСТИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЯВЯТ В САЙТОВЕТЕ И ДА ОБЕЗКУРАЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ!!!!!
цитирай
30. ivankalilova - И АЗ ОБВИНЯВАМ ! И ПИТАМ. . . . . . . С ...
26.09.2011 16:11
И АЗ ОБВИНЯВАМ !
И ПИТАМ....... С КАКВО СА ВИНОВНИ ДЕЦАТА НИ? ЗАЩО ТЕ ТРЯБВА ДА СА ИЗКУПИТЕЛНИТЕ ЖЕРТВИ?!...
цитирай
31. bven - Ние обвиняваме!
26.09.2011 16:14
ЗА ДНЕС 26 . 09 ПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА - РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ !
София- НДК, Пилоните 19:00
Пловдив - Площад "Съединение" 19:00
Варна - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично" 19:00
Бургас - Паметник "Альоша" 19:00
Русе - Площад "Свобода",
Общината 19:00
Велико Търново - Общината 18:00
Стара Загора - Общината 19:00
Хасково - Площад "Съединение" 19:00
Враца - Площад "Ботев" 19:00
Пазарджик - "Тортата" 19:00
Плевен - "Часовника" 19:00
Ловеч - СОУ "Климент Охридски" 19:00
Шумен - Входа на Градската градина 19:00
Сливен - Площад "Хаджи Димитър" 19:00
Казанлък - Парк "Розариум" 19:00
Ямбол - Общината 19:00
Монтана - Паметник Васил Левски 19:00..
Благоевград 18:30ч. пред Общината
Велико Търново 18:00ч. пред Общината
Кюстендил-18:00-на площад Велбъжд!!!!
цитирай
32. malchaniaotnadejda7 - Поклон ! ... Вечна памет на Ангел Петров и Павел Толев! ...
26.09.2011 16:16
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4149351

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4149351


Феичка, прочетох при Таня - Stela50...

Изпратиха 19 годишният Ангел Петров и неговия приятел - 16 годишният Павел Толев! Две български деца си отидоха, заради една мутра и подопечните му.

Мутрата и приближените й - в затвора! А мутрафонската империя и метастазите й - изтръгнати от корен! Чакаме изявление на премиера! Искаме възмездие и прилагане на Закона. България все още е правова държава и ще бъде правова държава. На който не му изнася, да се изнесе и другаде да мутрафонства!

Вечна и светла да е паметта на децата! Поклон! ...
цитирай
33. borjanmljakov - Обмислял ли си да се оплачеш на следния адрес:
26.09.2011 16:24
http://surpkevork.com/news.php?news_tip=6
цитирай
34. kasnaprolet9999 - Още по темата:
26.09.2011 16:50
http://kasnaprolet9999.blog.bg/novini/2011/09/26/ciganiiata-v-bylgariia.826197
цитирай
35. ognena71 - Поклон пред паметта на дечицата! ...
26.09.2011 17:22
Поклон пред паметта на дечицата! Мир на праха им.
цитирай
36. vmir - 29. mikino - ВАЖНО!!!! ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ У...
27.09.2011 08:08
mikino написа:
ВАЖНО!!!!
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ УЧАСТВАЩИ В ПРОТЕСТИТЕ: БЪЛГАРИ, В СТРАНАТА ВЕЧЕ ИМА МЕДИИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И СВЕТА. ПО НЕОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЗНАЕМ ЗАСЕГА САМО ЗА 2 ТЕЛЕВИЗИИ: "CNN" И "REUTERS". ИЗКЛЮЧЕТЕЛНО ВАЖНО Е ДА ВНИМАВАМЕ КАК СЕ ДЪРЖИМ!!! САМИ ВИДЯХМЕ КАК НАШИТЕ СОБСТВЕНИ МЕДИИ ОТРАЗИХА СЛУЧАЯ. ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА ЦИГАНСКОТО НАСИЛИЕ И ПОЛИТИЧЕСКО БЕЗХАБЕРИЕ И КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ДАДЕНИ И ПЛАТЕНИ С НАШАТА КРЪВ, А МНОГО ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НИ ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ ЗА ТОВА КАК 19 ГОДИШНО МОМЧЕ БЕШЕ ЗМАЗАНО КАТО КУЧЕ, ГОВОРИХА КОЛКО ЛОШО БИЛО, ЧЕ СА ЗАПАЛЕНИ КЪЩИТЕ НА КИРО ЦИГАНИНА!!!! И ТОВА БЯХА НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ....ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ! САМИ ЗНАЕТЕ ТЯХНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС И НАЙ-ВЕЧЕ КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЦИГАНИ!!!!! МЕДИИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ ПРОТЕСТА КАТО СБИРЩИНА НА ПИЯНДЕТА, НАРКОМАНИ И ФАШИСТИ, А НЕ КАТО ОТГОВОР НА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СРЕЩУ ЕДНА МАФИОТСКА ВЛАСТ И ЦИГАНСКИ ТЕРОР. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КАК СЕ ДЪРЖИТЕ И КАКВО СКАНДИРАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ. ЕДНО "ХАЙЛ ХИТЛЕР" И ЕДНА НАЦИСТКА СВАСТИКА ДА СЕ ВИДИ И ВСИЧКИТЕ ПРОТЕСТИ В СТРАНАТА СА ОБРЕЧЕНИ. БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА ОБВИНИХА НАРОДЪТ НИ И НИ НАРЕКОХА ФАШИЗОИДНИ ФУТБОЛНИ ХУЛИГАНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЯКОЙ ИЗЛЕЗНЕ С ФАШИСТКИ СВАСТИКИ!!!! ПОМНЕТЕ ЗА КАКВО СЕ БОРИМ...! БЪДЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВМИНАТЕЛНИ И СЛЕДЕТЕ КАКВИ ХОРА ИМА НА ПРОТЕСТИТЕ...ОТЛЪЧВАЙТЕ НЕЗАБАВНО ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА НЯКАКВИ СИ БОЛНИ ИДЕАЛИ.....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е СЪВСЕМ ВЪЗМОЖНО - ДА НЕ КАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ПЛАТЯТ НА ХОРА, ЗА ДА САБОТИРАТ ПРОТЕСТИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЯВЯТ В САЙТОВЕТЕ И ДА ОБЕЗКУРАЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ!!!!!


Точно така!
цитирай
37. feq - Аз и днес ОБВИНЯВАМ...
27.09.2011 11:27
И отговарям на drd:
"Защо пишеш тук?Защо пускаш тези теми?Защото не можеш да се примириш да си "жертвата"...защото си част от прехода..."

ЗАЩОТО МИ ПИСНА!
1. ДА СЪМ ТОЛЕРАНТНА
2. ДА ИНТЕГРИРАМ ХОРА, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ...
3. ДА УЧА ДЕЦА, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ...
...
А СЪМ ПРИНУДЕНА ДА ГО ПРАВЯ, ВСЕКИ ДЕН...
ТОВА СВОБОДА ЛИ Е?
...
и не разбирам drd, това:
" Не на "определенията"!Старт на ЯВЛЕНИЯТА! "
Кои явления имаш предвид?
цитирай
38. feq - Това е българският стандарт, за съжаление :( И няма изгледи да се промени...
27.09.2011 11:31
25. linkuln - Аз също обвинявам себе си и тези
26.09 14:07 които позволиха да се допусне това: едно общество което закриля претъпниците от нас, а не нас от тях - примера в Катуница е достатъчно красноречив.
Минаха много, много години през които следяхме работа на политиците, като странични наблюдатели. Когато пишеха законите, пускаха престъпници на свобода поради "недостатъчни доказателтва за вина", спомагаха за благополучието не на народа, а на "нуждаещите се" – никой не попита С какво право? По какъв кодекс? По какъв стандарт? Не, понасяхме всичко и мълчахме. И допуснахме децата ни да бъдат газени по улиците като хлебарки, за да си отворим очите, е Българино събуди се! Над сто души осъдени за хулиганство, НЕ И ПО МОЯТ СТАНДАРТ!!!
цитирай
39. feq - Тук НЕ СЕ ОПЛАКВАМЕ, А ОБВИНЯВАМЕ!!! ОТ ОПЛАКВАНИЯ НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ!
27.09.2011 11:33
33. borjanmljakov - Обмислял ли си да се оплачеш на следния адрес:
26.09 16:24 http://surpkevork.com/news.php?news_tip=6
цитирай
40. feq - Благодаря за включванията ви, приятели!
27.09.2011 11:42
* mikino
* ivankalilova
* bven
* malchaniaotnadejda7
* kasnaprolet9999
* ognena71
* vmir
...
Простести имаше и ще има...
Да не забравяме и друга гореща тема: Шистовият газ, с който искат да ни тровят!
Мисля, че октомври ще бъде залят от вълна от протести.
НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ И СМИРЕНИЕ...
ТОВА Е!
цитирай
41. feq - НЕЩО ИНТЕРЕСНО ЗА ЧЕТЕНЕ, ОТ ДНЕС:
27.09.2011 11:47
Царят. На БГ прехода. Киро

Бойко Ламбовски

Катуница влезе в националния фокус и едва ли ще излезе до изборите, пък и след това. Не е случайно. Дори името е показателно (вероятно идва от катун).
Поради имитационния характер на повечето държавни, политически и културни построения в страната ни историческият преход от тоталитаризъм към демокрация също се извърши на кестерме, патриархално-баджанашки нрави формират всяка скрита картинка и преобладават при вземането на важни решения. Изборите отчасти се купуват, отчасти манипулират, институциите се корумпират от който може да си го позволи, законът е повратлив лост в ръцете на по-силния. Да наречем това катунизация. (Катуница е минимодел на родината.)
...
ПОВЕЧЕ ПРОЧЕТЕТЕ НА:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10166&sectionid=5&id=0000901
цитирай
42. mileidi46 - Dokato se obvinqvate,DEZATA gi biqt po ulizite!!!
27.09.2011 12:26
Ne ostavqite DEZATA sami v ruzete na polizqta i politizite..!!!
S tova iskat da vi upla6at i sprat,da ne im razvalite igrata!!
Pazete DEZATA,za6toto sa neorganizirani i lesno manipuliruemi v ruzete na provokatori!!
BUDETE DO DEZATA,A NE PROTESTIRAITE TUK!!!
цитирай
43. drd - отговор
27.09.2011 15:23
feq написа:

...
и не разбирам drd, това:
" Не на "определенията"!Старт на ЯВЛЕНИЯТА! "
Кои явления имаш предвид?

Естественно става въпрос за това,което изреждаш като "отдавна забравени определения"... "Старт на явленията" влагам в смисъла на ЕДИНСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ, ОБЕДИНЕНИЕ...
цитирай
44. linkuln - Мила feq, докато има хора които все още се противопоставят на този ред...
27.09.2011 18:43
има и надежда...
Когато и тя изчезне... свят голям...
цитирай
45. feq - ЕДИНСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ, ОБЕДИНЕНИЕ... Няма обединяваща фигура или формация :(
27.09.2011 19:47
43. drd - отговор
15:23 feq написа:
...
и не разбирам drd, това:
" Не на "определенията"!Старт на ЯВЛЕНИЯТА! "
Кои явления имаш предвид?

Естественно става въпрос за това,което изреждаш като "отдавна забравени определения"... "Старт на явленията" влагам в смисъла на ЕДИНСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ, ОБЕДИНЕНИЕ...
...
Това ни обещават преди всички избори, но след тях всеки избран гледа единствено собствените си интереси: да назначи роднини и познати на ключови постове, да си създаде верига от фирми, да харчи държавни пари за свои нужди...
всеизвестни неща...
ЗНАЕШ ЛИ КОЕ Е АБСУРДНОТО В ТАЗИ СИТУАЦИЯ?
ВСИЧКИ ПРЕКРАСНО РАЗБИРАТ КЪДЕ Е КОРЕНЪТ НА ЗЛОТО, НО СА БЕЗСИЛНИ ДА ГО ИЗКОРЕНЯТ - ВЕДНЪЖ - ЗАВИНАГИ!
цитирай
46. feq - НА МОМЕНТИ МИ СЕ ГУБЯТ И НАДЕЖДАТА, И ВЯРАТА, И ЛЮБОВТА... /става въпрос за статуса на България/...
27.09.2011 19:55
44. linkuln - Мила feq, докато има хора които все още се противопоставят на този ред...
18:43 има и надежда...
Когато и тя изчезне... свят голям...
...
СВЯТ ГОЛЯМ КАЗВАШ...
ЗА МЛАДИТЕ ХОРА НЕ Е ПРОБЛЕМ, ТЕ СЕ АДАПТИРАТ БЪРЗО...
ДА МУ МИСЛИМ НИЕ, "ЖЕРТВИТЕ НА ПРЕХОДА", КОИТО НОСИМ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ ТОВАРА НА "ПЛАВНИЯТ И ТОЛЕРАНТЕН ПРЕХОД"...
БОГ ДА Е С НАС!
цитирай
47. kleopatrasv - Нека всеки от нас заяви своята гр...
27.09.2011 22:37
Нека всеки от нас заяви своята гражданска позициа и не стои безучастно в страни. Ситуацията е непредсказуема и нека българите се обединим срещу неравнопоставееността.
Поздравявам те за поста феичке и си го добавям към моята блог-вълна "Народе мой, защо си го допуснал?"
цитирай
48. feq - ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СА БЪЛГАРИ. ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ СА РАВНИ
28.09.2011 10:50
Това са текстове от Конституцията на Република България!!!

Протести трябва да има, пред Правителството и Парламента.
Българският народ трябва да застави управниците си да изпълняват Обществения договор и да спазват законите на тази страна.
Управниците започнаха да шикалкавят.
Пак ще излъжат българите и всичко ще продължи по старому.
Кирил Рашков пак ще си е ЦАР КИРО.
Впрочем...
Днес съобщиха, че е заловен:

http://tlaka.com/content/%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%80-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%BE

Заловен, обвинен, НО... --------->>> най-вероятно ОСВОБОДЕН под гаранция /за ? хиляди лева и кой ще ги плати?!/
Ето,ТАМ са корените на проблема...

цитирай
49. feq - "Народе мой, защо си го допуснал?" ------>>> Клео, от страх, търпеливост и толерантност...
28.09.2011 10:54
"Нека всеки от нас заяви своята гражданска позициа и не стои безучастно в страни. Ситуацията е непредсказуема и нека българите се обединим срещу неравнопоставееността.
Поздравявам те за поста феичке и си го добавям към моята блог-вълна "Народе мой, защо си го допуснал?"
...
Една статия в Е-вестник на Едвин Сугарев, от днес:
"Какво се вижда в светлината на пламъците от Катуница":

http://www.e-vestnik.bg/12748/kakvo-se-vizhda-v-svetlinata-na-plamatsite-ot-katunitsa/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9525012
Постинги: 1412
Коментари: 8409
Гласове: 27058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930