Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 19:17 - Перла - мания или носталгия по забравени ценности
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 6781 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 12.04.2010 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РазМисли написани минути преди големият финал на една красива съвременна история, която прилича на приказка...  Какво да се прави… и на съвременните приказки  им отива да бъдат с щастлив край... Сериали в днешно време – колкото искаш! Американски, латиноамерикански, италиански, испански напоследък и турски. Ще ви призная честно, че не съм привързана към "сапунките" по простата причина, че не мога да ги следя редовно. С предубеждение започнах да гледам "Перла".   С какво ме накара точно този сериал да го гледам редовно… Преплетени лични съдби, много сюжетни линии, криминални случки, интриги и лъжи. Дотук като, че ли нищо ново. Нормални човешки отношения. Но над всичко това, като основна здрава нишка е невероятната любов между главните герои – Инджи и Мехмед. Романтика и драма в любовта им, на моменти толкова силна, че на човек му се струва нереална. Любовта между тях се развива, израства, задълбочава с всеки изминал епизод. Преодоляват заедно загуби, поражения, клевети. Разделят се, сдобряват се … понякога романтиката ми идва в повече, понякога тъгата я измества… Брилянтната игра на  красивата Сонгюл Йоден, толкова неподправена и истинска, без грам позьорство и фалш веднага спечелва сърцата. Имам чувството, че актрисата играе самата себе си. Нейната добронамереност, загриженост и всеотдайност са ценности позабравени в днешно време. Всеотдайност, която достига до саможертва в името на любовта и за любимия човек.
Колко ли от нас са способни на такава саможертва?
Традициите в семейството, сплотеността им в радостни и трудни моменти, уважението към по-възрастните членове от семейството, уважението към децата… За всичко това трябва много да се замислим в днешно време. Дали за нас българите това не е една носталгия по отминали за нас времена?    


image

Songьl Цden
Сонгюл Йоден (родена в Диабекир  през 1979  г.), позната като Цветето на Турция (името й е вид роза). В дествителност тя е много хубава и деликатна. Баща й се мести в Анкара, където тя прекарва детството си. Завършва Турската Театрална Академия. Сонгюл бе омъжена за актьора Canberk Uзucu, с когото се развежда след 5 годишен брак в началото на 2008 г.
Songьl Цden е позната със своите театрални роли, а през 2005 г. започват снимките на сериала Гюмюш, където играе главна роля. Известността на сериала се дължи на Канал Д, но истинският фурор се дължи на MBC, след като бе преведен на модерен арабски диалект с наименование (Noor), което означава светлина. Сериалът се превърна в Нур - мания за всички арабски жени по света. Сонгюл - Нур (Гюмюш) привлече зрителите като  красива, целеустремена и емоционална жена. Всъщност, ролята на Сонгюл привлече доста арбски зрителки и бе роля  - модел на успяла омъжена жена, която обича, бори се за по-щастлив семеен живот, преминавайки през доста трудни драматични етапи. Статистиката показва, че от 85 млн. зрители, 50 млн. са жени  гледали турския сериал, които са привлечени от Нур с нейната индивидуалност и независимост.

/Прочетено в Нета/

image

На тази снимка Сонгюл Йоден е на червения килим на 32 - тият Международен филмов фестивал в Кайро -   2008 г., заедно с Къванч Тътлъту. Сред знаменитостите са Омар Шариф, Сюзън Сарандън, Кърт Ръсел и Голди Хоун, много египетски и арабски кинозвезди.

image

С Къванч Тътлъту - Мехмед

image

Интервю в "Шоуто на Слави":
"За мен идеалният мъж трябва да е добър, откровен човек, няма значение какво работи, но той трябва да е много добър в професията си."
. . .
"Турция е една богата и свободна страна, в която жените, които искат да носят забрадка, могат да го направят, тези, които не искат - ходят като вашите жени - без забрадка, правят си пиърсинг и техният живот до голяма степен прилича на вашия живот" - част от интервюто по време на престоя на звездата в София.



Тагове:   перла,   Мания,   носталгия,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. feq - Звездата Къванч Татлъту - (Мехмед Фикри) стана любимец и в България...
16.01.2010 15:55
Прочетено от:
http://www.max2.tv/stars/p3_4308_0.html

Къванч Татлъту за себе си:

„Господ ми е дал добра опаковка, но тя не е най-важното нещо за мен. Искам да ме ценят не заради красотата, а заради таланта ми. И работя за това всеки ден. На 25 съм и имам да уча още много.“

„Харесвам естествени жени, такива, които имат самочувствие за външния си вид, но не държат да изпъкват с него, а залагат на други качества."

„Винаги съм бил моногамен. Предпочитам да бъда с една жена и да я обичам, отколкото всеки ден да съм с различна. Няма какво да доказвам." (по повод 6 годшната му връзка с Мис Свят 2002 Азра Акин)

„Умерено ревнив съм. Нормално е човек да проявява ревност от време на време. Обратното означава, че не държи достатъчно на другия."

„Избягвам нощните заведения, защото не искам да присъствам по страниците на клюкарските списания. Предпочитам да се събирам с приятели на места, където няма камери. Така е по-здравословно."

Къванч Татлъту e роден на 27 октомври 1983 година в Адана - Южна Турция. Той е едно от петте деца в семейството му. Учил е в частна гимназия, където се е изявявал като много добър баскетболист. След това семейството му заминава за Истанбул, защото баща му се нуждае от медицинско лечение. Там той се записва в баскетболния клуб Ulkerspor.

Баща му искал Къванч да стане актьор, но неговите планове били да прави кариера на спортист. Все пак мечтата на баща му се сбъднала.
Къванч Татлъту започва кариерата си като фотомодел, след като майка му изпраща негови снимки в известна модна агенция. През октомври 2001 г. печели наградата "Най-добър модел" на световно модно ревю. Оттогава работи като професионален модел и актьор.
Къванч Татлъту се превръща в звезда през 2005 г. с главната роля в сериала "Перла". С ролята на Мехмет става популярен в целия арабски свят. Следват роли в други сериали, превърнали се в хитове.

„Основното, което показва сериалът, е, че има мюсюлмани, които живеят различно - казва Къванч. - Моят герой - Мехмет не очаква подчинение от съпругата си, а точно обратното - изпитва към нея огромно уважение и любов."

Какво друго знаем за него?
• Зодия Скорпион
• Има сини очи и руса коса.
• Има 6 годшна връзка с Мис Свят 2002 Азра Акин.
• За пръв път се влюбва на 13 години.
цитирай
2. obi4amvi - Вълнуваща история за любовта,
16.01.2010 21:11
преминала през всички прегради и отстояла във времето.
С удоволствие го гледах и аз.
Ще ми липсва.
Сериали наистина много, но този определено завладява с искреността си.
цитирай
3. kaprizna - И на мен много ми хареса...
18.01.2010 00:26
Не само актьорската игра,но и сюжета и това,че всички ситуации бяха толкова истински,както в действителния живот...
Отдавна не бях гледала такъв филм...
цитирай
4. us5kata - според мен нито едно от двете
25.08.2010 18:41
сериалат е много хубав и е за неща от живота които просто се случват а не са както се казва само на филм
междудругото не мога да не отбележа че много се зарадвах на клипчето и песента които се активираха при отварянето на постинга,много хубаво, браво :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9523361
Постинги: 1411
Коментари: 8409
Гласове: 27057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930