Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2010 08:07 - Тайната история на човешката цивилизация
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5790 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 21.04.2012 19:01




legna.blog.bg/novini/2012/04/21/otkriha-4-metrovi-choveshki-figuri-krai-dunav.943556#last_comment

М.Кремо, Р.Томсън
  Понеже  мнозина се вълнуват от всичко, което  се  е забранявало и което се крие от нас единствено с цел да бъдем държани в страх и подчинение, направих подбор на някои от най-фрапиращите  (според мен) случаи, когато хора с власт са действали в ущърб на световното съзнание, потискайки и развитието на способни свои колеги - както ще се убедите сами. Естествено, опитите им са се оказали неуспешни - факт е самата книга с горното заглавие:
http://www.spiralata.net/s.php?find=%D0%E8%F7%E0%F0%E4&submit=%D2%FA%F0%F1%E8


  ПРЕДГОВОР
от Греъм Хенкок (автор на „По следите на боговете")
За мен е огромна чест и удоволствие да представя съкратеното издание на „Забранената археология". Позволете ми, още в самото начало да заявя, че смятам тази книга за едно от епохалните интелектуални постижения в края на XX в. На консервативните учени ще им трябва много време - може би години - за да се примирят с изложените в нея разкрития. И въпреки това Майкъл Кремо и Ричард Томпсън са написали книгата и стрелката на часовника не може да бъде върната назад. Рано или късно - независимо от това дали ни харесва, или не - нашият биологичен вид ще трябва да приеме фактите, които са така прекрасно обосновани в страниците, които предстои да прочетете. А тези факти са смайващи.
Основната теза на Кремо и Томпсън е, че този модел за човешката еволюция, който учените внимателно са изграждали в течение на последните два века, е напълно погрешен. Авторите не се задоволяват да предложат малки промени и поправки. Това, което трябва да се направи, е въпросният модел да се изхвърли през прозореца и да се започне наново - с отворено съзнание и без каквито и да било предразсъдъци.
Тази позиция ми е особено близка; и наистина, тя стоеше в основата на моята книга „По следите на боговете". Естествено, при нея фокусът беше най-вече върху последните 20 000 години и върху възможността, преди повече от 12 000 години да е процъфтявала развита световна цивилизация, която да е загинала при голямата катастрофа, сложила край на последната ледникова епоха.
В „Тайната история на човешката цивилизация", Кремо и Томпсън отиват много по-назад и отдалечават хоризонта на нашата амнезия не на 12 000 или 20 000 години, а на милиони години назад във времето. Те ни показват, че цялата теория за произхода и еволюцията на човека, в която са ни научили да вярваме, се крепи на несигурните основи на академични хипотези и на изключително избирателно представяне на резултатите от различни проучвания. Двамата автори си поставят за цел да коригират тази представа,като излагат цялата информация, която е била преднамерено игнорирана през последните два века. Не че е имало нещо погрешно или фалшиво в тези факти - те просто не са отговаряли на господстващите академични представи.
Сред аномалните или привидно невъзможни открития, които ни представят Кремо и Томпсън, има убедителни доказателства за това, че хора със съвременна анатомия съществуват на тази планета не от близо 100 000 години (каквато е ортодоксалната теза), а от милиони години. Също толкова отдавна са съществували и метални предмети със съвършени форми. Освен това, въпреки че и по-рано са правени сензационни съобщения за аномални артефакти (изработени от човешка ръка предмети), те никога не са били подкрепени с толкова обстойна и убедителна документация, каквато е представена от Кремо и Томпсън.
Това, което убеждава в крайния анализ, е прецизният академизъм на авторите и общото количество на фактите, които са изложени в „Тайната история на човешката цивилизация". Съдържанието на книгата според мен съответства на обществените настроения по целия свят. Хората вече не искат сляпо да приемат твърденията на установените авторитети, а са склонни да изслушат - с отворено за новото съзнание - еретиците, които са в състояние рационално и обосновано да представят своята теза.
Никога по-рано не е правено по-рационално и по-обосно- вано преосмисляне на човешката история от това, с което ви предстои да се запознаете.
Греъм Хенкок
Девън, Англия
януари, 1998

БЕЛЕЖКА НА АВТОРА

През 1979 г. изследователите, работещи в Източна Африка - в местността Латоли (Танзания), - открили стъпки в пласт от вулканична пепел. Пластът бил с възраст над 3,6 млн. години. Според Мери Лики и останалите членове на екипа, следите били напълно неразличими от тези на съвременните хора. За учените това означавало само едно нещо - че далечните човешки предшественици, живели преди 3,6 млн. години, са имали удивително модерни ходила. Други изследователи обаче смятат иначе: Р. Тътъл - антрополог от Чикагския университет - твърди, че фосилните (вкаменелите) стъпални кости на австралопи- теците (също отпреди 3,6 млн. години) показват определено маймунски крак. И следователно не могат да съответстват на следите от Латоли. В една своя статия за Начъръл Хистъри (от март 1990 г.) Тътъл признава, че „сме изправени пред някаква загадка". Това ни позволява да предложим още една възможност, която и Тътъл, и Лики пренебрегват: може би - в Африка отпреди 3,6 млн. години - са съществували същества, чиито напълно човешки тела са отговаряли на напълно човешките им крака. И, може би, точно както е показано на илюстрацията на съседната страница, те са съжителствали с по-маймунообразни видове. Колкото и да е интригуваща тази археологическа вероятност, настоящите представи за човешката еволюция я изключват напълно.

Но, както ще видите, в периода от 1984 до 1992 г. двамата с Ричард Томпсън, с помощта на изследователя Стивън Върнат, събрахме огромно количество доказателства, които поставят под въпрос сегашните теории за човешката еволюция. Някои от тези сведения, като например стъпките от Латоли, са относително скорошни. Много други обаче са споменати от учени от XIX и началото на XX в.

В Част I на „Тайната история на човешката цивилизация" правим детайлен анализ на огромното количество спорни сведения, които противоречат на настоящата представа за биологичното развитие на човека. Спираме се подробно на това, как те са били систематично потулвани, игнорирани и забравяни, макар да са качествено (и количествено) равностойни на доказателствата, подкрепящи общоприетите - понастоящем - възгледи за произхода на човешкия род. Когато говорим за потулване, нямаме предвид научна конспирация, чиято сатанинска цел е да измами обществеността. Напротив, става дума за един непрекъснат социален процес на филтриране на познанието, който изглежда безвреден, но има сериозен общ ефект. Някои категории факти просто биват пренебрегвани. Според нас това е неправомерно.
Мотивът с потулването на информация е познат от много време. През 1880 г. Дж. Д. Уитни - геолог от щата Калифорния - публикува подробен доклад за усъвършенстваните каменни сечива, откривани в златните мини на щата. Тези оръдия, сред които има върхове на копия, хавани и чукала, са открити дълбоко в минните галерии, под дебели и непокътнати пластове лава, чиято възраст се изчислява на от 9 млн. до над 55 млн. години. У. X. Холмс от Института Смитсониън, който е един от най-отявлените критици на находките от Калифорния, написал следното: „Може би, ако проф. Уитни беше схванал същината на човешката еволюция, такава каквато си я представяме днес, той би се поколебал да обяви публично заключенията си [че в Северна Америка са съществували хора в една много древна епоха], независимо от впечатляващия арсенал свидетелства, с които се е сблъскал." С други думи, ако фактите не съответстват на подкрепяната теория, то тогава те - независимо от това, колко са впечатляващи - трябва да бъдат пренебрегнати.
Този пример илюстрира основното съждение, което се опитваме да прокараме в „Тайната история на човешката цивилизация", а именно: в научната общност съществува филтър на познанието, който елиминира нежеланите факти. Процесът на пресяване на знанието продължава вече повече от век.
Като допълнение към този общ маниер на филтриране на информация се появяват и случаи на много по-директно потулване.
В началото на 50-те години на XX в. Томас Е. Лий от Националния музей на Канада открива много съвършени каменни сечива в ледникови наслаги в Шегуианда, на намиращия се в северното езеро Хурон остров Манитулин. Джон Санфорд - геолог от Университета на щата Уейн — изказал мнението, че най-старите артефакти от Шегуианда са най-малко на 65 000 години, като реалната им възраст би могла да достига и до 125 000 години. Всеки, който се придържа към стандартните възгледи за праисторическия период от историята на Северна Америка, би отхвърлил тези дати като неприемливи. Смята се, че първите хора са преминали — от Сибир в Северна Америка - едва преди около 12 000 години.
По-късно Томас Лий ще се оплаче: „Откривателят беше изгонен от поста си в гражданските служби и дълго време остана безработен; публикациите бяха свалени от печат; редица видни изследователи представиха невярно информацията...; тонове находки изчезнаха в хранилищата на Националния музей на Канада; директорът на музея, който беше предложил да се издаде монография,посветена на обекта, и който отказа да уволни откривателя, сам беше уволнен и изпратен в изгнание; хора с могъщи и престижни длъжности упражниха натиск, за да овладеят шестте находки от Шегуианда, които не бяха прикрити навреме; обектът беше превърнат в курорт... Шегуианда щеше да повлече след себе си притеснителните признания, че „Брамините (високообразованите) не са знаели всичко". Резултатите от проучванията щяха да наложат пренапис-  ването на почти всяка книга в областта. Те трябваше да бъдат задушени. И те бяха задушени."

Ако ви заинтригува или звучи познато - очаквайте продължението..





 


Тагове:   милиони,   натиск,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Благодаря ,Бвен ...
25.08.2010 08:21
Очаквам продължението .
Хубав ден !
цитирай
2. bven - Благодаря, Стела50!
25.08.2010 16:12
Хубав ден и на теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867997
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава