Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2019 18:39 - Истинската любов
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 720 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 15.06.2019 18:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

"Мозес Менделсон, дядото на известния немски композитор, в никакъв случай не можел да се нарече красавец. Освен че бил доста нисък, той имал и уродлива гърбица.
Веднъж Мозес посетил един хамбургски търговец, който имал прекрасна дъщеря на име Фрумти. Мозес безнадеждно се влюбил в нея. На Фрумти обаче, непривлекателният му външен вид подействал отблъскващо.

Когато дошло време да си върви, Мозес събрал кураж и се изкачил по стълбите до стаята и, за да опита за последен път да поговори с нея. Тя била красива като божествено видение, но изпълвала сърцето му с тъга, защото не желаела дори да го погледне. След няколко неуспешни опита да поведе разговор, Мозес срамежливо попитал:

—    Вярвате ли, че женитбите се предопределят на небето?

—    Да — отговорила му тя, с поглед забит в пода. — А вие?

—    Аз също — казал на свой ред той. — Там горе, на небето, при раждането на всяко момче, Бог му съобщава, за кое момиче ще се ожени. Когато се родих, Бог посочи бъдещата ми съпруга, а след това добави: „Но жена ти ще има гърбица." Ужасен, аз извиках: „О, Боже, жена с гърбица би било истинска трагедия. Моля те, Господи, дай гърбицата на мен, а тя нека бъде красива."

Тогава Фрумти вдигнала глава и го погледнала в очите, сякаш била развълнувана от някакъв отдавна забравен спомен. Подала ръка на Мозес, а по-късно станала негова предана съпруга."

Бари и Джойс Висел,
откъс от книгата "Пилешка супа за душата"
image




Гласувай:
8



1. feq - А какво не е със сигурност Любов?
16.06.2019 09:33

Истинската любов е несъвместима с ревността. Да ревнуваш означава да нямаш доверие в другия, да си несигурен в отношенията си с него.
Любовта не е чувство за собственост спрямо партньора. Той не бива да бъде лишаван от правото му на лични предпочитания, интереси, занимания, както и не бива да изискваме непрекъснато внимание само към себе си.
Любовта не е пълен идеал. "Розовите очила" скриват донякъде истината за другия човек, когато сме влюбени. Някои казват: "С любовта си аз ще го/я/ променя". Истината е обаче, че никой не може да се промени основно от любовта или от брака. Затова трябва да опознаем другия, както и той нас - без лицемерие и прикрития.
Любовта не е безкраен празник, липса на проблеми, трудни изпитания. Тя укрепва и се развива точно във взаимното преодоляване на трудностите. Тя изисква от нас не само да получаваме, но и да даваме от себе си, постоянно да откриваме нови общи интереси, занимания и преживявания.
Любовта не е самозаробване и мъченичество. Ако се откажем от себе си и проявявайки саможертва, удовлетворяваме всички нужди на любимия човек, в даден момент можем и да го загубим. Той ще потърси някой друг, който е съхранил своята индивидуалност, който умее да я отстоява и развива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9532016
Постинги: 1413
Коментари: 8409
Гласове: 27059
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930