Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 18:45 - Чернобилското чудо
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 1920 Коментари: 2 Гласове:
2



На 26 април т.г. се навършват точно 31 години от страшната чернобилска катастрофа, отнела живота на хиляди хора и превърнала цели райони от Украйна в радиоактивна пустош. Но вярата е жива дори и днес по тези места. 
image
Иконата "Чернобилски Спас"
Иконата е нарисувана от иконописеца Владислав Горецки и е помогнала на стотици страдащи и болни хора.
В центъра виждаме падащата от небето "звезда пелин" от Апокалипсиса, сиянието на взрива и порасналия наблизо бор във формата на кръст. От двете страни на дървото-кръст стоят загиналите и живите герои – спасителите и ликвидаторите на аварията. А над всичко това виждаме Господ Иисус Христос със свитъка на Апокалипсиса, Пресвета Богородица и архангел Михаил. 

image

Старинният храм в с. Красно е изоставен отдавна от хората. Но той не е изоставен от онези, на които е посветен – от архистратига Михаил и безплътните небесни сили. Има свидетелства, че Божиите ангели продължават да служат литургия в него. Няколко пъти по различно време между 2005 и 2009 г. при мен идваха полицаи от чернобилската полиция с необикновени новини и въпроси: “Отче, как да разбираме това? Какво означава всичко това?”.

След разговорите с тях се изясни следното. Веднъж дежурният отряд, патрулирайки в забранената зона, пътувал по тесния междуселски път, гъсто обрасъл от двете си страни с дървета и храсти. Приближавайки се към мястото, където стои храмът, полицаите чули отчетливо гласове. В началото решили, че така им се е сторило. Спрели изумени и се заслушали. Там няма хора; никой отдавна не живее по тези места. На пътя към заразените от радиацията райони има КПП, през който отдавна никой не е минавал. Да минеш през гората също е практически невъзможно – тя се е превърнала в дива и опасна джунгла.

Патрулната кола тръгнала напред и се доближила до храма. Оттам се носело благоговейно църковно пеене с неземна красота, виждала се светлина. Момчетата излезли от колата и се вцепенили. Изведнъж ги обзел невиждан страх, свещен ужас. Трябва да ви кажа, че чернобилският полицейски отряд – това са сериозни хора, подготвени за всякакви екстремни ситуации. Но тези яки мъже се изплашили като деца, скочили в своя джип и – дим да ги няма! След като се отдалечили на няколко километра, те се успокоили и решили да се върнат към църквата още веднъж. Когато отишли там за втори път, вече било тихо. Но в храма все пак не посмяли да влязат. За това необикновено явление те веднага доложили на началника си. Целият полицейски батальон, охраняващ чернобилската зона, знаеше за тази необикновена история. След това те дойдоха при мен и ми разказаха за това, което са видели и чули. Питаха ме какво може да означава това. Обясних им, че такива случаи в църковната история са известни и преди. Ангелите не изоставят осветения престол до края на времето. И те сами извършват богослужение, когато храмът поради някакви причини е изоставен от хората. Още повече, че храмът в с. Красно е посветен на св. Архангел Михаил – началника на небесното войнство. На това място, изгорено от смъртоносното дихание на радиацията, въпреки това пребъдва святост и благодат, и затова там служат ангели. Господ е благоволил хората да научат за това, избирайки за вестители на чудото отговорни свидетели.
Източник: pravoslavie.ru 
Превод (със съкращения): Андрей Романов




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - заради това чудо ли
26.04.2017 19:08
ЦРУ залива блога с украински калинки? Огън да ги гори!!!
цитирай
2. feq - Каква е връзката с ЦРУ в този случай, господине?
27.04.2017 11:34
olivie написа:
ЦРУ залива блога с украински калинки? Огън да ги гори!!!


...
За скритата тайна от властите за пораженията на радиоактивността?!
За хилядите жертви и поколения наред изроди (мутанти), които се раждат?
За болните от лъчева болест, за недоносените деца?
Нормално е да има отклик върху темата и аз открих този.
Прочетете вниматилно и ще разберете идеята.
Когато човек е притиснат от обстоятелствата и смъртта диша във врата му, няма друго оръжие освен вярата!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9493115
Постинги: 1410
Коментари: 8408
Гласове: 27050
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031