Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 12:26 - В името на Негово Величество Ученикът
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 1862 Коментари: 2 Гласове:
4



"Бюджетите, които се формират само и единствено на брой ученици, са пагубни, от гледна точка и на дисциплина и на доверие между педагогическата колегия. Проблемът с делегираните бюджети е, че те провокират проблеми за конкуренция между училищата и търпимост към деца, които имат некоректни поведения спрямо съучениците и учителите си..."
„Затова, ние, като синдикат, предлагаме години наред, че делегираният бюджет, като начин на финансиране, трябва да остане в българската образователната система, но трябва да се смени философията му, за да нямаме именно такива неща – директорът или който и да е, да вижда във всяко дете само парите“
Янка Такева.


Проблемите са известни на всички нас, г-жо Такева, но от години не се предлагат ефективни мерки за тази порочна практика. Напротив, даже става все по-зле. Формално е образованието, лоша е дисциплината, има агресия, не се зачита работата и усилията на учителите от родители и ученици.

Негово Величество Ученикът знае правата си, но не изпълнява задълженията си. :(

image

Тази забележка е написана през 2013 година. Днес отново обикаля форумите, като негатив към учителя, който я е написал. Аз ви питам: как бихте реагирали вие към ученик, който системно тормози съучениците и учителите си?
Отговорете като родител на такова дете или като учител.

Мисля, че трябва в училище да се въведе оценка поведение!!! Дори не можете да си представите какви други простотии вършат учениците (някои, разбира се) в училище. Само строги мерки и правомощия на учителите могат да върнат нормалния ритъм на работа в училищата. Защото "когато колата се обърне, пътища много".


image



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vedrina - !!!
15.02.2017 10:17
Чак дотолко ли са изпуснали юздите..., мисля, че не са нужни тези дълги излияния..., - според мен е достатъчно само това до родителя: "г-н ...... явете се незабавно в училището..."
цитирай
2. feq - Съвременните родители не ходят на родителски срещи :(
15.02.2017 13:46
vedrina написа:
Чак дотолко ли са изпуснали юздите..., мисля, че не са нужни тези дълги излияния..., - според мен е достатъчно само това до родителя: "г-н ...... явете се незабавно в училището..."

...
За всичко (според родителите ) са виновни учителите.
За 45 минути учителят трябва да изпитва, преподава, укротява,... и така 7 учебни часа :(
Беше време, когато учителите имаха авторитет и уважение.
Сега, как това да стане, като вкъщи пред децата си родители обсъждат и обвиняват "даскала" или "даскалицата" за слабите оценки на децата си или за лошото им поведение. Вкъщи децата са тихи и кротки, но в училище се показват "герои" за да ги забележат, за да са интересни. Училището се е превърнало в институция за укротяване, за проява на агресия, за демонстрация на мода и подражание... :(
Пиша всичко това с много болка по отминалото време.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9526665
Постинги: 1412
Коментари: 8409
Гласове: 27058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930