Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2015 19:28 - Данък вредни храни?!
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 15383 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

За сланинката, лучеца, ракийката и винцето 

"Не може в здравеопазването да се харчат милиарди, а да имаме най-високата заболеваемост и смъртност в Европа. Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечението. Въвеждаме данък "вредни храни" не за да влязат пари в бюджета, а да предпазим децата и да научим родителите, че като им купуват три сладоледа, не им правят добро."
Премиерът Бойко Борисов изрази одобрение и за проектозакона на здравното министерство за облагане на храните с високо съдържание на сол, захар и мазнини, или т.нар. данък "вредни храни".
image



image



image

Списък полезни и вредни храни:
http://www.vihi.eu/spis-k-polezni-i-vredni-hrani/



image

Всеки избира каква храна ще консумира според вкуса и финансовите си възможности. След като на пазара има такова разнообразие от стоки, не е проблем човек да направи своя избор. Картофи от Египет, боб от Киргистан, домати от Македония, лук от Турция, пипер от Гърция, ябълки от Испания, моркови от Италия, екзотични плодове и хранителни добавки от Америка и Изтока...
Но аз се питам, защо министрите ни са толкова загрижени за храните?
Реклама или антиреклама за някои производители е това?
Защо не се проследи вноса на замразеното от години месо и риба?
Защо не се бракуват стоките с изтекъл срок на годност, а само се подменят етикетите им? Не е ли това по-опасно за здравето?
Всички знаем приказката за царя, който непрекъснато вдигал данъците.

*  *  *
Седял си един цар в тронната зала и чул през прозореца викове: "Айде на хубавите ябълки-и-и-и!" Погледнал - един старец с каруца продава ябълки, а наоколо - тълпа купувачи. Преяли му се и на царя от плодовете, викнал първия министър и рекъл: "На ти пет жълтици, бягай да ми купиш ябълки."Първият министър викнал последния министър и му рекъл: "На ти четири жълтици, бягай да купиш ябълки.". Последният министър викнал церемониалмайстора и му рекъл: "На ти три жълтици, бягай да купиш ябълки.". Церемониалмайсторът викнал шефа на стражата и рекъл: "На ти две жълтици, бягай да купиш ябълки.". Шефът на стражата викнал един стражар и рекъл: "На ти една жълтица, бягай да купиш ябълки.". Стражарят излязъл и спипал стареца за яката: "Хей, какво си се развикал? Тука хан ли е или царски дворец? Марш оттук, ябълките се конфискуват."Върнал се стражарят и рекъл: "Ето шефе, добра далавера. За една жълтица - половин каруца ябълки." Шефът отишъл при церемониалмайстора: "Ето, значи, за две жълтици един чувал ябълки". Церемониалмайсторът отишъл при последния министър: "Ето, за три жълтици една торба ябълки". Последният министър отишъл при първия министър: "Ето, за четири жълтици половин торба ябълки. Какво да се прави, началство, инфлация". Първият министър се явил при царя: "Ето, ваше величество, както заръчахте - заповядайте пет ябълки."
Седи царят в тронната зала и мисли: "Пет ябълки - пет жълтици. Една ябълка - една жълтица. И народът ще се скъса да купува. НА ТОЯ НАРОД ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ!"




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wqpwqp - Оооохххх, много мъка още ще има, с ...
03.12.2015 10:26
Оооохххх, много мъка още ще има, с такива "царе и царедворци"..., едни от други по-лакоми!

А Бойко да не се прави на ощипана госпоица!


.
цитирай
2. olivie - Въх въх въх
03.12.2015 12:01
- Ми ко шъ стани сигъ със сланина стара планина?
- Ко шъ стани - лАйно на филия и си готов. Няма с мас да я мажеш, я?
цитирай
3. feq - Много шеговити коментари,... ама хич не е смешно!
03.12.2015 20:23
Био храни, суши, гурме, екзотични подправки, сосове, южни плодове, шейкове, ...
всичко това е за богоизбраните и новобогаташите.
Народът си знае народните ястия. Генетично ни е заложено какви храни да ядем. Всяко друго отклонение е просто изтормозване на организма. Много е модерно да се правят кулинарни предавания, да се публикуват рецепти. Хубаво е човек да знае за храните на другите народи, но...
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА КУХНЯ!
ДОБЪР АПЕТИТ И НАЗДРАВЕ, БЪЛГАРИ!
цитирай
4. stariatb - До безкрай!..
04.12.2015 17:36
След въвеждане на данъка "вредни храни" ще трябва да поскъпнат и полезните храни, защото не е редно да бъдат по-евтини от вредните.
Целта е непрекъснато да постъпват пари за властващи и олигарси.
цитирай
5. feq - Скъпи пациенти, Казвам "с...
05.12.2015 09:50
Скъпи пациенти,

Казвам "скъпи", защото реформата Москова вече ни излиза през носа. И така: "Направления за лабораторни изследвания няма" - този оптимистичен надпис грее по вратите на кабинетите на много лични лекари. Който иска да си провери нивото на холестерола или нещо друго, ще си плаща. Няма никакво значение дали яде сланина, или я кара само на моркови и кисело мляко. Здравната каса е погнала личните лекари за превишени лимити с люти глоби от 3 до 13 000. Добрата новина е, че глобите са в лева, не в евро. Лошата е, че правителството събира пари - вдига данъци и дърпа заеми като за последно. Младите майки, извинявайте, но държавата не е длъжна да мисли за децата ви. За старите - 40 лева да си ги харчат. Краят вече се вижда, обаче не е щастлив. Поне за нас. Бъдете здрави, ако можете."

мнение от Ники Комедвенска
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9493906
Постинги: 1410
Коментари: 8408
Гласове: 27050
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031