Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2015 17:01 - Кожата на Исая
Автор: limonadaa Категория: Други   
Прочетен: 1571 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2015 14:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Koжата на това бебе се бели и пада. Майката обаче открива ТОВА...
Стефани Смит, 35, има син на име Исая. Когато малкия се родил, не можела да бъде по-щастлкива. Обаче след като открива нещо странно по кожата на новороденото животът на момченцето се превръща в кошмар. 
 
Когато навършва три месеца, Исая получава червен обрив по кожата. Всеки път, когато той носи парфюм или по-тежки миризми обрива се влошава, дотолкова, че неговата кожа започва да се пука и да кърви.

image
http://isaiahquinn.blogspot.de/

Лекуващите го лекари решават, че Исая страда от тежка форма на екзма и му предписват един сатероиден крем. В началото обрива се подобрил и отминавал, но след това се стига до нов кошмар:
Цялото телце на Исая става червено и обривът се завръща още по-зле от преди. Малкия се нуждае от още повече крем да предотврати ужасните промени по кожата си, обаче исторята с влошаването се повтаря.


image

isaiahquinn.blogspot.de/

Обривът се успокоява за известно време, но след това се завръща с още по-големи сили. 
Лекарите не могат да си обяснят, защо кожата на Исая реагира така. Косата му започва да пада и не комуникира с никого. 

image
isaiahquinn.blogspot.de/


“Лекарите, които лекуваха Исая до този момент, казваха, че е просто екзема„ споделя майката Стефани. „Те ми кажаха, че не мога повече да го кърмя, защото млечния протеин усложнява ситуацията още повече,“
След пет месеца детето получава кошмарен пристъп и неговата кожа започва да се разцепва. Закаран е в болница и е лекуван с още по-тежки стероиди. Неговата кожа става за кратно нормална, но два дни по-късно кошмарния обрив се завръща. Малкото момченце пищи от болки непрестанно


image

За да помогне на Исая Стефани се изолира от останалия сват, така че по този начин малкия да не получи инфекции. Те повива цялото му тяло с марли и крем . Дори и ръцете на момченцето трябва да бъдат закрити, за да не се чеше по време на сън.
Само във водата се чувства Исая добре, затова двамата с майка му прекарват часове наред на мивката. Това е единственото място, където той не плаче.  

image
isaiahquinn.blogspot.de/


“Всеки път когато моята кожа докоснеше неговата, се цепеше и образуваше гной като полудяла. Не можех дори да го допра с бузата си“, казва Стефани, която дори един единсвен път не е усяла да прегърне детето си. “Той изпитваше постоянни болки и пищеше и аз плачех заедно с него.“

“Така изглеждаше, като че ли нямаше кожа. Изпадаше в адско мъчение„, споделя майката. „Един път беше толкова тежко, че си помислих: Ако неговият живот ще бъде такъв, моля те Господи вземи го при себе си.“


image
isaiahquinn.blogspot.de/

Напълно отчаяна, защото лекарите не могат да помогнат на сина й, Стефани се обръща за помощ в интернет. В един форум намира темата “Лечение от стероидна зависимост“ и вижда снимки на деца със същият проблем. Изведнъж й става ясно, каква е болестта на Исая.

“Там ставаше въпрос за страничните ефекти от стероидите и как кожните проблеми могат да се усложнят, когато човек престава да ги взема“ казва тя.


image
isaiahquinn.blogspot.de/

Стефани се решава на стъпката да прекрати стероидното лечение на сина си и вместо това да измисли домашени лосиони и кремове, които ще бъдат щадящи за кожата му.

Комбинацията от лимонова треева и цинк функционира най-добре. Съвсем скоро се образуват места по каожата на Исая, където възпалението е напълно изчезнало. 

image
isaiahquinn.blogspot.de/

Исая също много бързо забелязал, какво сложило край на неговото страдание: Когато го сърби кожата отива бързо при мама и показва рафта. където стои балсама.

След 10 Месеца от прекратяването на стероидното лечение кожата на Исая е съвсем нормална. Сега той е обикновено едногодично момче. “Посетихме 35 лекаря. И всички те бяха казали, че момчето страда от екзема. Исках да им покажа всички снимки, където се вижда, как кожата на Исая се подобрява.“

Най-хубавото обаче е: Момчето, което от никой не можеше да бъде докоснато е сега безкрайно щастливо и бяга и се наслаждава на природата навън. “Пропиляхме първата година от неговия живот. Не можех нито да го целуна, нито да го прегърна“, казва Стефани. Но: “Сега през цялото време можем да си го прегръщаме. Той обожава да се сгушва и е страхотен в това!“


image
isaiahquinn.blogspot.de/

Стефани разказва тази история, сполетяла сина й, защото иска да помогне и на други майки, чиито деца страдат от същите проблеми. Защото по този начин може да се предорврати ненужната мъка. Затова е важно, тази статия да се сподели с всеки. Може би ще  помогне някъде по света на едно малко същество да се подобри. 

Източник: www.heftig.co/isaiahs-haut/


Тагове:   кожа,   щастлив,   край,   болест,   бебе,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: limonadaa
Категория: Други
Прочетен: 7957
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930